Υποθεση novartis: εφοδος της αστυνομιας σε σπιτια πρωην βουλευτη, τραγουδιστριας και δημοσιογραφου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η Οικονομική Αστυνομία έκανε 30 εφόδους και κατέσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Μεταξύ άλλων, ερεύνησε το σπίτι και το γραφείο του πρώην προέδρου του ΕΟΦ, Δημήτρη Λινζτέρη, που στο παρελθόν είχε διατελέσει και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Ο
Δ. Λιντζέρης, γιατρός γυναικολόγος στο επάγγελμα, διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων από τον Ιανουάριο του 2014 και για περίπου έναν χρόνο. Παραιτήθηκε από τον Οργανισμό λόγο πριν από τις εκλογές του 2015 για να κατέβει υποψήφιος στη Β' Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ, του οποίου βουλευτής εκλεγόταν από το 2000 έως το 2012.
Ο ΕΟΦ ελέγχεται από τις αρμόδιες Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τη Novartis και τις πρακτικές που ακολουθούσε, προκειμένου να επιτυγχάνει υπερκοστολόγηση των προϊόντων της, καθώς μετά το 2012 στην αρμοδιότητά του πέρασε η τιμολόγηση των φαρμάκων.
Η εφημερίδα αναφέρει πως επικοινώνησε με τον Δ. Λιντζέρη, ο οποίος δήλωσε άγνοια, ωστόσο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Real News "οι πληροφορίες μας είναι απολύτως διασταυρωμένες και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση".
Keywords
Τυχαία Θέματα