Το εντυπωσιακό τελετουργικό της αγρυπνίας των οκτώ εγγονών της βασίλισσας Ελισάβετ – Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της Καμίλα

10:54 18/9/2022 - Πηγή: iPop

Οι πρίγκιπες William και Harry και τα έξι μέλη της βασιλικής οικογένειας συμμετείχαν χθες 17/09 στην αγρυπνία των εγγονών της βασίλισσας Ελισάβετ, δύο ημέρες πριν από την κηδεία της.

Φορώντας στρατιωτικές στολές και με το κεφάλι κατεβασμένο παρέμειναν εκεί για ένα τέταρτο, περιστοιχισμένοι από το πλήθος που περίμενε για να προσκυνήσει το φέρετρο, που είναι τοποθετημένο στην παλαιότερη αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η συγκλονιστική «αγρυπνία των

πριγκίπων»: Τα 4 παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ «φρουρούν» το φέρετρο και το πλήθος την αποχαιρετά

Όλες οι λεπτομέρειες γύρω από την αγρυπνία των εγγονών της βασίλισσας Ελισάβετ

Τα οκτώ εγγόνια της βασίλισσας μπήκαν στο Westminster Hall και προχώρησαν αργά προς το φέρετρο της αείμνηστης γιαγιάς τους για να παραστούν στην αγρυπνία. Ειδικότερα, στην αίθουσα βρέθηκαν οι δυο γιοι του Καρόλου, η Zara Tindall, ο Peter Phillips, οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, μαζί με τη Λαίδη Louise και τον James.

Μόνο οι δύο γιοι του βασιλιά Καρόλου φορούσαν την στρατιωτική τους στολή, αφού ο Κάρολος επέτρεψε στον Harry να τη φορέσει μετά την απομάκρυνσή του από το παλάτι.

Ο πρίγκιπας William φορούσε τη στολή Blues and Royals No 1, τη ζώνη Garter Sash, το αστέρι Garter Star, τα μετάλλια Golden, Diamond και Platinum Jubilee και τα φτερά πιλότου της RAF.

Ο πρίγκιπας Harry φορούσε τη στολή Blues and Royals Νο 1, το παράσημο και το αστέρι λαιμού KCVO, το μετάλλιο επιχειρησιακής υπηρεσίας στο Αφγανιστάν, τα μετάλλια Golden, Diamond και Platinum Jubilee και τα φτερά πιλότου του στρατού.

Στάθηκαν εκεί για 15 λεπτά με την πλάτη προς το φέρετρο και χαμηλωμένο το κεφάλι, υπό τα βλέμματα των επισκεπτών που έφθαναν για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στη σορό της Ελισάβετ Β’, η οποία θα παραμείνει εκτεθειμένη σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το πρωί της Δευτέρας 19/09.

The Queen’s grandchildren hold a Vigil beside Her Majesty’s coffin at Westminster Hall. pic.twitter.com/lChZW6OdIP

— The Royal Family (@RoyalFamily) September 17, 2022 Ποια είναι η σημασία της αγρυπνίας;

Η αγρυπνία που τήρησαν τα εγγόνια της βασίλισσας είναι παραδοσιακά γνωστή ως «Αγρυπνία των Πριγκίπων» – ακριβώς επειδή, έως ότου η πριγκίπισσα Άννα συμμετείχε σε αυτήν για πρώτη φορά, μόνο άνδρες μπορούσαν να πάρουν μέρος. Ειδικοί σε θέματα του παλατιού έχουν αναφέρει ότι η τελετή αυτή αποτελεί ένα τελευταίο προσωπικό αντίο στο εκάστοτε πρόσωπο που άφησε την τελευταία του πνοή.

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1936 μετά το θάνατο του Γεωργίου Ε’, όταν οι τέσσερις γιοι του – ο βασιλιάς Εδουάρδος Η’, ο πρίγκιπας Αλβέρτος και οι πρίγκιπες Ερρίκος και Γεώργιος – στάθηκαν γύρω από τις τέσσερις πλευρές του φέρετρου του πατέρα τους στο Westminster Hall.

Η τελετή έχει γίνει σε μία ακόμη περίπτωση, μετά τον θάνατο της της βασιλομήτορος Ελισάβετ, μητέρας της βασίλισσας Ελισάβετ, όπου τα τέσσερα εγγόνια της είχαν σταθεί δίπλα στο φέρετρο.

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της Καμίλα για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Η Καμίλα, η σύζυγος του νέου βασιλιά της Βρετανίας, απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, ηχογραφώντας ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα, στο οποίο την επαινεί για τον «μοναδικό της ρόλο» σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση της Καμίλα μετά τον θάνατο της βασίλισσας.

Η ομιλία της Βασίλισσας Ελισάβετ άλλαξε ανά τα χρόνια κι αυτός είναι ο λόγος

«Ήταν μέρος της ζωής μας για πάντα. Τώρα είμαι 75 και δεν θυμάμαι κανέναν εκτός από τη βασίλισσα να είναι εκεί», δήλωσε η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου, προσθέτοντας ότι η βασίλισσα ανήλθε στην εξουσία σε έναν κόσμο χωρίς γυναίκες προέδρους ή πρωθυπουργούς. «Πρέπει να ήταν τόσο δύσκολο για εκείνη να είναι μοναχική γυναίκα».

«Θα θυμάμαι πάντα αυτό το χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο είναι αξέχαστο. Εκείνα τα υπέροχα γαλανά μάτια», είπε στη μαγνητοσκοπημένη δήλωσή της στο BBC, η οποία θα προβληθεί απόψε 18/09.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το εντυπωσιακό τελετουργικό της αγρυπνίας των οκτώ εγγονών της βασίλισσας Ελισάβετ – Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της Καμίλα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα