Θες κάτι εύκολο και νόστιμο για την Καθαρά Δευτέρα; Αυτή η συνταγή για καλαμαράκια τηγανιτά με πικάντικη σως είναι ό,τι πρέπει για σένα

15:09 5/3/2022 - Πηγή: iPop

Την Καθαρά Δευτέρα αναζητούμε όλοι λίγες ώρες ξεκούρασης και δεν θα θέλαμε να περάσουμε την μισή μέρα στην κουζίνα. Εάν θες ένα εύκολο γεύμα για το σαρακοστιανό σου τραπέζι αυτή η συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά με πικάντικη σως είναι αυτό που έψαχνες.

Η αυθεντική συνταγή για ταραμοσαλάτα κατευθείαν από τα χεράκια της γιαγιάς!

Συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά με πικάντικη σως: Υλικά500 γρ καλαμάριαφυτικό
λάδι, για το τηγάνισμα50 γρ αλεύρι απλό50 γρ κορν φλάουρ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερπρέζα πιπέρι καγιέν

Για την σως:

150 γρ vegan μαγιονέζα1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη1 πρέζα σαφράν½ λεμόνι, χυμόΠώς να φτιάξεις καλαμαράκια τηγανητά με πικάντικη σωςΚόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τα σωληνάρια των καλαμαριών σε δαχτυλίδια πάχους περίπου 1 εκ. και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεγάλη βάση σε χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας να είναι γεμάτο όχι περισσότερο από τα δύο τρίτα.Για την σως, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το σαφράν και το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.Ρίχνουμε τα καλαμάρια με το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το καγιέν και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Όταν το λάδι έχει κάψει αρκετά, τηγανίζουμε τα καλαμάρια σε δόσεις για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε στην άκρη σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα τηγανητά καλαμάρια με την σως στο πλάι για βούτηγμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θες κάτι εύκολο και νόστιμο για την Καθαρά Δευτέρα; Αυτή η συνταγή για καλαμαράκια τηγανιτά με πικάντικη σως είναι ό,τι πρέπει για σένα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα