Συνεχείς βομβαρδισμοί στην Μαριούπολη – Αναβάλλεται η απομάκρυνση των αμάχων

14:08 5/3/2022 - Πηγή: iPop

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλης της διαδρομής απομάκρυνσης των αμάχων. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης, αποφασίστηκε να γυρίσουν πίσω τους πρόσφυγες και να σταματήσουν την εκκένωση της Μαριούπολης καθώς οι δρόμοι δεν είναι ασφαλείς. 

Πώς θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία; Τα 5 επικρατέστερα σενάρια

Διακόπτεται η εκκένωση της Μαριούπολης – Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

«Δεν είναι ασφαλής η διαδικασία οδικώς καθώς υπάρχουν μάχες» σημείωσε ο Σέρι Ορλόφ στο BBC. Υπενθυμίζουμε

ότι είχε συμφωνηθεί κατάπαυση πυρός προκειμένου να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός με ασφάλεια. Ωστόσο, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η συμφωνία δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα να δοθεί νέα οδηγία στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς διατρέχουν κίνδυνο εάν προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Έλληνες της Μαριούπολης: Η ιστορία της ελληνικής μειονότητας που απειλείται από τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν σημαντικές υποδομές

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν “προελάσει προς ορισμένες κατευθύνσεις”, αλλά ότι οι Ουκρανοί υπερασπιστές “αντιμετρούν και εκδιώκουν τους κατακτητές”, αναφέρει το CNN.

“Προφανώς, ο εχθρός έχει προχωρήσει σε ορισμένες κατευθύνσεις, ωστόσο, ελέγχει μόνο μικρές περιοχές. Οι υπερασπιστές μας αντιμετωπίζουν αυστηρά και εκδιώκουν τους κατακτητές”, είπε σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι λόγω “επιβράδυνσης του επιθετικού ρυθμού και αντίσταση των Ουκρανών, η Ρωσία αλλάζει τακτική”.
“Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί το εναέριο και το πυραυλικό δυναμικό του ολοκληρωμένα. Βομβαρδίζουν τις πόλεις, τις κωμοπόλεις και τις μη στρατιωτικές υποδομές μας, συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων υποδομών και επικίνδυνων υποδομών, μεταξύ αυτών, πυρηνικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνεχείς βομβαρδισμοί στην Μαριούπολη – Αναβάλλεται η απομάκρυνση των αμάχων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα