Προσοχή! Εάν ο σκύλος σου ήρθε σε επαφή με κάμπια μάλλον διατρέχει μεγάλο κίνδυνο

13:16 5/3/2022 - Πηγή: iPop

Μπορεί οι κάμπιες να φαίνονται αθώες εκ πρώτης όψεως, όμως στην πραγματικότητα μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρά προβλήματα στα κατοικίδια. Εάν ο σκύλος σου ήρθε σε επαφή με κάμπια πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να λάβεις άμεσα δράση.

Είναι τα κεριά βλαβερά για την υγεία του σκύλου σου;

Ο σκύλος σου ήρθε σε επαφή με κάμπια; Τι πρέπει να κάνεις

Οι τρίχες των κάμπιων είναι

έντονα ερεθιστικές και μπορούν να προκαλέσουν αναφυλακτική αντίδραση (κνίδωση, κλείσιμο των αεραγωγών, κατάρρευση – όπως όταν ένα άτομο έχει μια σοβαρή αλλεργία). Εάν ένας σκύλος πατήσει μερικές τρίχες, πιθανότατα θα ενοχληθεί γρήγορα και θα το δείξει γλείφοντας τα πόδια του. Κάνοντας αυτό ή μυρίζοντας την κάμπια, οι τρίχες θα μπουν στο στόμα πράγμα που ενέχει έναν τεράστιο κίνδυνο: οι τρίχες μπορεί να προκαλέσουν νέκρωση της γλώσσας, του οισοφάγου και του στομάχου.

Εάν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, η έκθεση σε δηλητηριώδης κάμπιες μπορεί να αποβεί μοιραία. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πλύνεις τα πόδια και το στόμα του σκύλου σου με χυμό εσπεριδοειδών ή νερό εάν δεν έχεις. Μην τρίβεις, απλώς ξέπλυνε και έπειτα είναι απαραίτητο να κάνεις μια ένεση αδρεναλίνης στο ζώο. Στη συνέχεια, επικοινώνησε άμεσα με τον κτηνίατρο.

Εάν υπάρχουν πολλές κάμπιες στην περιοχή σου αυτήν την εποχή του χρόνου, οι ειδικοί συνιστούν να αποφύγεις τις βόλτες σε μέρη με πευκοδάση, να έχεις πάντα μαζί σου χυμό εσπεριδοειδών για παν ενδεχόμενο και φυσικά να έχεις αποθηκευμένο τον αριθμό του κτηνιάτρου σας στο τηλέφωνό σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Προσοχή! Εάν ο σκύλος σου ήρθε σε επαφή με κάμπια μάλλον διατρέχει μεγάλο κίνδυνο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα