To πλάνο καθαριότητας 20 λεπτών που θα σου δώσει πίσω το Σαββατοκύριακο σου

14:00 5/3/2022 - Πηγή: iPop

Τα Σαββατοκύριακα πρέπει να είναι για ξεκούραση, όχι για να καλύψουμε τις δουλειές που δεν κάναμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτό περιλαμβάνει τις δουλειές του σπιτιού. Αν και μας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα, ο καθαρισμός του σπιτιού (για τους περισσότερους από εμάς) δεν είναι μια διασκεδαστική ή χαλαρωτική διαδικασία. Για να έχει ολοκληρώσει όμως τι δουλειές του σπιτιού πριν από το Σαββατοκύριακο, πρέπει να δεσμευτείς σε ένα πλάνο που σε καλεί να αφιερώσεις 15 έως 20 λεπτά πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Οδηγός ξεκαθαρίσματος: 12μηνο πλάνο για να βάλεις επιτέλους το σπίτι

σου σε τάξη κρατώντας μόνο ό,τι χρειάζεσαι

Το πρόγραμμα καθαρισμού που θα σου προσφέρει τα πιο χαλαρωτικά Σαββατοκύριακα

Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα καθαρισμού τις καθημερινές βασίζεται σε δύο κατηγορίες εργασιών καθαρισμού: αυτές που επαναλαμβάνεις κάθε μέρα ως συνήθεια και αυτές που κάνεις μία φορά την εβδομάδα.

Αρχικά, αυτές είναι οι δουλειές που πρέπει να θεωρούνται καθημερινές συνήθειες και όχι απαραίτητα μέρος των 20 λεπτών καθαρισμού την ημέρα. Το καθένα θα πρέπει να διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά ούτως ή άλλως:

Σκούπισε τους βρεγμένους πάγκους του μπάνιου.Σκούπισε τις πόρτες, τους τοίχους και τα δάπεδα του ντους μετά από κάθε ντους.Πλύνε τα πιάτα μετά από κάθε γεύμα.Σκούπισε ή χρησιμοποίησε ηλεκτρική σκούπα μπαταρίας στο πάτωμα της κουζίνας και σε οποιαδήποτε άλλα σημεία με μεγάλη κυκλοφορία.Τοποθέτησε ξανά τα πράγματα εκεί που ανήκουν αφού τελειώσεις με αυτά (μαξιλάρια, τηλεχειριστήρια, αγορές, σακίδια πλάτης ή τσαντάκια).Σκούπισε τους πάγκους της κουζίνας.Σκούπισε το τραπέζι μετά από κάθε γεύμα.

Στη συνέχεια, αντιμετώπισε τις πιο μεγάλες υποχρεώσεις αφιερώνοντας έως και 20 λεπτά την ημέρα σε μία ή σε συνδυασμό των παρακάτω εργασιών:

Σκούπισμα τζαμιών και καθρεφτών στα μπάνια και αλλού.Ξεσκόνισμα.Σκούπισμα χαλιών με ηλεκτρική σκούπαΥγρό σφουγγάρισμα σκληρών δαπέδων.Καθαρισμός πάγκων μπάνιου και τουαλέτας.Καθαρισμός του ψυγείου.Αντιμετώπιση καυτών σημείων ακαταστασίας.Βαθύτερος καθαρισμός συσκευών κουζίνας.Βαθύτερος καθαρισμός των μπάνιων (ντους, νεροχύτες, μπανιέρες, φωτιστικά).

Ενδεικτικό πρόγραμμα καθαρισμού της εβδομάδας

Δευτέρα
Ξεσκόνισε και καθάρισε τα τζάμια και τους καθρέφτες σε όλο το σπίτι.

Τρίτη
Καθάρισε το ψυγείο και τις συσκευές της κουζίνας.

Τετάρτη
Σκούπισε με ηλεκτρική σκούπα χαλιά σε όλο το σπίτι.

Πέμπτη
Σφουγγάρισε τα σκληρά δάπεδα παντού.

Παρασκευή
Βαθύτερος καθαρισμός των μπάνιων και αντιμετώπιση των κύριων σημείων ακαταστασίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο To πλάνο καθαριότητας 20 λεπτών που θα σου δώσει πίσω το Σαββατοκύριακο σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα