Σταμάτα να τρως sushi. ΤΩΡΑ!

11:07 13/5/2017 - Πηγή: iPop

Σταμάτα να τρως sushi. ΤΩΡΑ! Αν και το sushi θεωρείται ένα υγιεινό, αριστοκρατικό γεύμα, θρεπτικό και νόστιμο, το οποίο είναι λίγο τσιμπημένο στην τιμή του ήρθε η ώρα να του πεις για πάντα αντίο. Μετά από αυτό το άρθρο θα συμφωνήσεις και εσύ μαζί μας!

Οι sushi lovers, παίρνουν ένα τεράστιο ρίσκο κάθε φορά που γεύονται το αγαπημένο τους γεύμα και αυτό δεν είναι άλλο από τα παράσιτα!

Ναι καλά διάβασες! ΠΑΡΑΣΙΤΑ. Στο sushi.

Σύμφωνα

με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το Sushi μπορεί να σου χαρίσει απλόχερα τη νόσο anisakiasis, μια ασθένεια η οποία εμφανίζεταιστα ψάρια και προκαλείται από παρασιτικούς σκώληκες των οποίων τα αυγά μεταφέρονται από τον ξενιστή (ο οποίος είναι το sushi σου).

Οι προνύμφες είναι εύκολο να περάσουν, ειδικά σε άψητα ψάρια, και μπορεί να προκαλέσουν πυρετό, διάρροια και έμετο.

Image in Clinical Medicine: Gastric Anisakiasis https://t.co/kRUCoX3qmm pic.twitter.com/zYwQfVaMrv

— NEJM (@NEJM) August 19, 2016

Παρόλο που η ασθένεια είναι γνωστή εδώ και καιρό, μια ομάδα γιατρών προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να είναι πιο προσεκτικοί όταν τρώνε sushi, αφού πρόσφατα διαγνώστηκε ένας πορτογάλος άνδρας με τη νόσο.

Η Dr. Joana Carmo, γιατρός στο τμήμα γαστρεντερολογίας του νοσοκομείου του Egas Moniz στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας δημοσίευσε ένα έγγραφο σχετικά με το θέμα. Μιλώντας στο CNN, η Carmo – η οποία δημοσίευσε πρόσφατα την έρευνα της σχετικά με την ασθένεια μετά τη θεραπεία ενός ασθενούς – είπε πως «Στις ευρωπαϊκές χώρες, η προσβολή από ψάρια είναι πιθανότατα συχνότερη από ό, τι πιστεύαμε».

Μία μελέτη έδειξε ότι το σύμπλεγμα anisakis (το είδος που συνηθέστερα συνδέεται με τις ανθρώπινες μολύνσεις) βρέθηκε στο 39,4% του φρέσκου σκουμπριού που εξετάστηκε από διάφορες αγορές ψαριών στη Γρανάδα της Ισπανίας.

Η ίδια, μάλιστα, πρόσθεσε ότι μια άλλη μελέτη έδειξε ότι στην Ισπανία σχεδόν το 56% των ψαριών που πωλούνται σε πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ είχαν την ίδια μόλυνση!

Σύμφωνα με το CNN στην Ιαπωνία εμφανίζονται 2.000-3.000 περιπτώσεις με anisakiasis τον χρόνο!


Εάν τώρα είσαι τέτοιος λάτρης του sushi που δεν μπορείς να το αποχωριστείς παό το διατροφολόγιο σου, μπορείς να βοηθήσεις στην πρόληψη με το να ψύξεις ή να ζεστάνεις το ψάρι! Το πάγωμα των ψαριών ή το μαγείρεμα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία βοηθάει.

The post Σταμάτα να τρως sushi. ΤΩΡΑ! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα