Σόιμπλε αλά Πόντιος Πιλάτος – Τελικά ποιος είναι «ανόητος»;

15:07 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Νίπτει τας χείρας του ο Σόιμπλε σαν σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος, Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, διευκρινίζει πως η φράση που χρησιμοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Αλέξη Τσίπρα, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, δεν απευθυνόταν στον Έλληνα Πρωθυπουργό….

Εξηγήσεις γύρω από την περίφημη

φράση που χρησιμοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «It’s the implementation, stupid! – «Είναι η εφαρμογή, ανόητε…», κατά τη διάρκεια συζήτησης, στο πάνελ του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, σπεύδει να δώσει εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στην επίμαχη φράση υπογραμμίζει πως «δεν επρόκειτο επουδενί για προσβολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», ενώ φρόντισε να επισημάνει πως ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, απλώς παράφρασε τη γνωστή φράση «It’s economy stupid», φράση η οποία είχε χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας το 1992, ο Μπιλ Κλίντον, με εμπνευστή τον James Carville.

Σύμφωνα με την Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν:

Μπορώ να σας καθησυχάσω ότι δεν επρόκειτο επουδενί για προσβολή. Η φράση χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να καταστεί σαφές ότι στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εφαρμόζονται οι συμφωνίες και στον οικονομικό και στον πολιτικό τομέα.

Η αναπληρώτρια του γερμανικού ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζει μάλιστα πως «δεν μπορώ παρά να απορρίψω την υπόθεση, ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλεσε «ανόητο», τον Αλέξη Τσίπρα».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία επιτίθεται στην ελληνική Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζεται πως ο «ο Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαρακτηρίζεται από τη γερμανική εφημερίδα ως με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ως «ξεροκέφαλος Πρωθυπουργός, που δεν βγάζει τη χώρα του από την κρίση, στον οποίο επιτράπηκε να συμμετάσχει σε ένα πάνελ υψηλού επιπέδου».

Και ενώ οι συζητήσεις και οι συναντήσεις που πραγματοποιεί στο Νταβός, ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζουν για ακόμη μια μέρα να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δίνει το πράσινο φως για την πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής του Μάριο Ντράγκι, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η ελληνική Κυβέρνηση, στα πλαίσια του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος, θα υπάρξει συμφωνία και η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα. Η ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει στην ομαλότητα».

photo:welt

The post Σόιμπλε αλά Πόντιος Πιλάτος – Τελικά ποιος είναι «ανόητος»; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα