Ελληνικά Λαχεία: Κανονικά η πληρωμή προς το Δημόσιο

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα η Ελληνικά Λαχεία ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την από 30/07/2013 Σύμβαση Παραχώρησης που κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με τον Νόμο 4183/2013 και έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας (ΦΕΚ Α’ 186 ) η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ υποχρεούται να καταβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο μηνιαία αμοιβή (άρθρο 11.1 παρ. β), υπολογιζόμενη σε ποσοστό 30% επί του μικτού κέρδους (συμμετοχή GGR).

Η μηνιαία αμοιβή προς το Ελληνικό

Δημόσιο καταβάλλεται εντός 28 ημερών από το τέλος του μήνα, στον οποίο αφορά η αμοιβή αυτή (άρθρο 11.4 παρ. α). Η Σύμβαση Παραχώρησης ορίζει ως Ελάχιστη Ετήσια Αμοιβή για το 2015 το ποσό των 50 εκατομμύρια Ευρώ (άρθρο 11.2).

Η ετήσια αμοιβή που καταβάλλει η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ για το 2015 υπερκαλύπτει την Ελάχιστη Ετήσια Αμοιβή των 50 εκατομμυρίων Ευρώ και η τελευταία δόση θα καταβληθεί στις 28 Ιανουαρίου 2016 , όπως προβλέπει η Σύμβαση Παραχώρησης.

Σημειώνεται πως η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ τριών κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε., Scientific Games Int'l και Intralot Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα