Η Μέρκελ- Νταβούτογλου συναντιούνται για το προσφυγικό

13:59 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό, κ. Νταβούτογλου θα έχει την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ η οποία, όπως όλα δείχνουν ζητά άμεση συνεργασία με την Τουρκία για το προσφυγικό.

Τι αναμένουμε να συμβεί στη συνάντηση;

Η κα Μέρκελ, θα επιδιώξει την ενίσχυση της υποστήριξης της Τουρκίας και θα συζητήσει με τον Αχμέτ Νταβούτογλου τις λεπτομέρειες.

Αξίζει να τονιστεί πως στις 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί μια διάσκεψη δωρητών

για τη Συρία στο Λονδίνο και μέσα στον ίδιο μήνα θα διεξαχθεί η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής με θέμα την προσφυγική κρίση.

Χτες, Πέμπτη, συνομιλία για να συνεργαστούν στο προσφυγικό είχε η κα Μέρκελ και με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει ο Λευκός Οίκος, την Πέμπτη το βράδυ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία κύριο θέμα ήταν η από κοινού αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Όπως τονίζει ο Λευκός Οίκος σε σχετική του ανακοίνωση του, ο κ. Ομπάμα ενημέρωσε την κα Μέρκελ πως έχει στα σχέδια του να προγραμματίσει Σύνοδο Κορυφής Ηγετών στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο και στόχο θα έχει να εξασφαλίσει νέες δεσμεύσεις που θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση;

Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν τους επόμενους μήνες για να βοηθήσουν ώστε να προστατεύσουν και να εφοδιάσουν με τα αναγκαία τα εκατομμύρια των ανθρώπων των οποίων οι ζωές έχουν ανατραπεί από τον πόλεμο

The post Η Μέρκελ- Νταβούτογλου συναντιούνται για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα