Μπαράζ συναντήσεων της ελληνικής αντιπολίτευσης

14:43 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους προέδρους των υπολοίπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Παρασκευή είχε τετ-α-τετ με Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η κα Γεννηματά επισκέφτηκε τον Κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή και συνομίλησε μαζί του σε καλό κλίμα.

Όπως επισήμανε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: «Είναι μεγάλη η ανάγκη να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των

κομμάτων παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν». Η κα Γεννηματά συμφώνησε πως η συνεννόηση είναι ύψιστης σημασίας.

Τι τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Έδειξε την αντίθεση της στη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη σημειώνοντας:

Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη χρήζουν απάντησης . Η κυβέρνηση σιωπά, ελπίζω στην προ ημερήσιας διατάξεων συζήτηση να υπάρξουν απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό

Τι συνέβη στη συνάντηση Κουτσούμπα- Μητσοτάκη;

Οι δύο άντρες προχώρησα από κοινού στη διαπίστωση, πως η εποχή που διανύει η χώρα είναι δύσκολη. Στη συνέχεια, υπογράμμισαν πως τα δύο κόμματα αν και έχουν αρκετές ιδεολογικές διαφορές έχουν κοινό στόχο την ευημερία της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε:

Ζούμε εποχή πολύ δύσκολη, ζούμε εποχή μεγάλων κοινωνικών εντάσεων. Η κοινωνία βράζει και θα πρέπει όλοι με τον τρόπο μας, ο καθένας από την δική του αφετηρία να μην ενθαρρύνει ούτε κοινωνικούς αυτοματισμούς και να διευκολύνει έτσι ώστε να εκτονώνεται αυτή η πολύ μεγάλη πίεση που νομίζω ότι όλοι μας διαπιστώνουμε

Ο κ. Κουτσούμπας πήρε στη συνέχεια το λόγο. Συμφώνησε με τον Κ. Μητσοτάκη και δήλωσε πως ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο προσθέτοντας:

Ο ελληνικός λαός, το εργατικό-λαϊκό κίνημα, έχει και την πείρα και τη γνώση, να καθορίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το περιεχόμενο του αγώνα τους, πολύ περισσότερο να καθορίσουν τις μορφές πάλης με τις οποίες θα διεκδικήσουν το δίκαιό τους. Όλες οι μορφές πάλης, εφόσον είναι με βάση τα πραγματικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα του λαού και της χώρας θα πρέπει να διεκδικούνται

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Μπαράζ συναντήσεων της ελληνικής αντιπολίτευσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα