Ο Γιάννης Σκορδίλης βγαίνει από το ρινγκ και μας εξηγεί πως το kickboxing θα σε γλιτώσει από τα βάσανα

14:06 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Ο Γιάννης the Greek, όπως τον αποκαλούν στην Αγγλία όπου ζει μόνιμα, μίλησε στο iPop.gr, για την σπουδαιότητα της αυτοάμυνας, ενώ παράλληλα μας έπεισε πως αν δε θες τα παιδιά σου να πέσουν θύματα bullying, καλό θα ήταν άμεσα να ξεκινήσουν μαθήματα.

Μόλις σε ηλικία 20 ετών, ο Γιάννης Σκορδίλης, ο οποίος στέφτηκε πρόσφατα Πρωταθλητής Βρετανίας και είναι κάτοχος της επαγγελματικής ζώνης IKF BRITISH

CHAMPION στα 66,6 κιλά, ξέρει πως το kickboxing δεν είναι μόνο ένα άθλημα, αλλά ένας τρόπος ζωής που μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Σε τι μπορεί να σε βοηθήσει το kickboxing, εκτός από το να φτιάξεις, το κορμί που θες;Αποτελεί μια ολόκληρη νοοτροπία και είναι τρόπος ζωής. Προσφέρει ολοκλήρωση της προσωπικότητας και σε βοηθά να γίνεις ένα μέλος πιο ενεργό και σωστό προς την κοινωνία. Σου διδάσκει πως να σέβεσαι τους συνανθρώπους σου και πως να χρησιμοποιείς σωστά τη μυϊκή σου δύναμη.
Γυναίκες ασχολούνται με το άθλημα; Το kickboxing αλλά και γενικά οι πολεμικές τέχνες προτιμούνται πολύ από τις γυναίκες. Πολλές είναι άλλωστε οι γυναίκες οι οποίες έρχονται για να μάθουν τις βασικές αρχές τις αυτοάμυνας έτσι ώστε να προστατεύσουν τον εαυτό τους, κυρίως από τις σεξουαλικές επιθέσεις που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε έξαρση.Μετά από πόσο καιρό μαθημάτων είναι σε θέση μια γυναίκα να υπερασπιστεί τον εαυτό της; Από το πρώτο κιόλας μάθημα, μπορεί να νιώθει πιο σίγουρη. Προχωρώντας βέβαια, η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει περισσότερο και η τεχνική γίνεται ακόμα πιο σωστή.Τα μαθήματα kickboxing μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα bullying;Τα βοηθά στο να μαθαίνουν να διαχειρίζονται τους κινδύνους και να «στήσουν» έναν πιο δυνατό χαρακτήρα. Τα κάνει να μην φοβούνται να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και φυσικά να μην θεωρούν κανέναν ανώτερο τους και πιο δυνατό από αυτά.
Σε τι ηλικία είναι καλό να ξεκινήσεις; Όσο πιο μικρός-η τόσο το καλύτερο. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως ακόμα και σε μεγάλη ηλικία να το αποφασίσεις δε θα μπορέσεις να τα καταφέρεις. Κατά τα την άποψη μου και με βάση την εμπειρία μου, η ηλικία των 5-8 είναι η καλύτερη.Τι διαφορές υπάρχουν στις προπονήσεις που γίνεται στην Ελλάδα με τις χώρες του εξωτερικού; Όχι, μόνο στην Αγγλία, όπου ζω, αλλά και σε πάρα πολλές άλλες χώρες οι διαφορές είναι πολλές. Αρχικά, παρατηρούνται μεγάλες διαφορές στην νοοτροπία που κυριαρχεί μεταξύ προπονητή και μαθητή. Στην Ελλάδα η σχέση τις περισσότερες φορές είναι άτυπη. Ο ένας δεν αντιμετωπίζει τον άλλο ως μέλος της οικογένειας του. Επίσης, δυστυχώς η χώρα μας στο θέμα των υποδομών είναι αρκετά πίσω. Για παράδειγμα οι δικές μου προπονήσεις γίνονται στο Storm Gym που βρίσκεται στο London, Luton και έχει έκταση 150τμ., στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος ανάλογος χώρος.Σκέφτεσαι να επιστρέψεις;
Για την ώρα όχι, οι ευκαιρίες που μου έχουν δοθεί εδώ είναι πολύ καλές και ξέρω πως με περιμένουν ακόμα περισσότερες. Παράλληλα, δε θα μπορούσα να στερηθώ τη σχέση που έχω με τον δικό μου head coach, τον Amir Subasic.

The post Ο Γιάννης Σκορδίλης βγαίνει από το ρινγκ και μας εξηγεί πως το kickboxing θα σε γλιτώσει από τα βάσανα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα