Σε αναμονή για την απόφαση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα- Η έγγραφη διαβεβαίωση που ζητούν οι δανειστές

08:29 21/12/2016 - Πηγή: iPop

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους δανειστές οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα. Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του EWG διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, με τους εταίρους να μην μπορούν να συμφωνήσουν στο «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Σ’ αυτό το πλαίσιο, το EWG ζήτησε απ’ την ελληνική πλευρά έγγραφη διαβεβαίωση ότι η παροχή προς

τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν θα είναι επαναλαμβανόμενη.

Συγκεκριμένα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να επιδώσει σήμερα στα μέλη του EWG την έγγραφη διαβεβαίωση ότι η οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων ήταν μόνο για φέτος, ενώ για οποιαδήποτε μελλοντική παροχή θα προηγείται από εδώ και στο εξής συνεννόηση με τους Θεσμούς.

Σημειώνουμε πως πηγές του Μαξίμου σημείωναν την Τρίτη ότι οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης δεν αποτελούν πρόβλημα καθώς δεν παραβιάζεται η συμφωνία. Το ίδιο μήνυμα απέστειλε και ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του απ’ την Κρήτη, διαβεβαιώνοντας ότι το ποσό θα καταβληθεί στους συνταξιούχους στις 22 Δεκεμβρίου και τονίζοντας πως «κανείς δεν μπορεί να μας υποδείξει πώς θα διαχειριστούμε τα ποσά που πλεονάζουν».

Σήμερα, λοιπόν, αναμένεται και η οριστική απόφαση σχετικά με το «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Τι έγινε στο EWG της Τρίτης;

Το απόγευμα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group χωρίς να υπάρξει απόφαση για το «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

Ευρωπαίος αξιωματούχος σε δηλώσεις του τόνισε πως «έγινε μία συζήτηση για τις πιθανές επιλογές που θα ξεπάγωναν την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων», προσθέτοντας ότι «ακόμα δεν υπάρχει πλήρης συναίνεση».

Πηγή της Ευρωζώνης έκανε λόγο για μια «εποικοδομητική συζήτηση για τη συμβατότητα της εξαγγελίας του πρωθυπουργού με βάση αξιολόγηση των Θεσμών».

The post Σε αναμονή για την απόφαση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα- Η έγγραφη διαβεβαίωση που ζητούν οι δανειστές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα