Τον Γκιουλέν «φωτογραφίζουν» Άγκυρα και Μόσχα ως υπεύθυνο για την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

22:16 20/12/2016 - Πηγή: iPop

Οι υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκονται πίσω απ’ την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, Αντρέι Καρλόφ, από αστυνομικό το βράδυ της Δευτέρας στην Άγκυρα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η τουρκική και η ρωσική πλευρά.

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Τζον Κέρι του τόνισε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα θεωρούν ότι οι υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκονται πίσω από την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη.

Η Τουρκία και η Ρωσία

γνωρίζουν ότι πίσω από την επίθεση εναντίον του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ είναι η FETO (σ.σ. ακρωνύμιο του δικτύου του Γκιουλέν)

Απ’ την πλευρά του, ο Φετουλάχ Γκιουλέν δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι είναι «σοκαρισμένος και βαθιά θλιμμένος» για την δολοφονία του Ρώσου διπλωμάτη, ενώ χαρακτήρισε ως «ειδεχθή ενέργεια» την δολοφονική επίθεση.

Αναρρωτική άδεια είχε ζητήσει ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα. Ο δράστης αστυνομικός είχε ζητήσει και λάβει αναρρωτική άδεια δηλώνοντας ασθένεια την ημέρα της δολοφονίας.

Το συγκεκριμένο στοιχείο έγινε γνωστό απ’ το πρακτορείο Reuters που επικαλείται ανώτερο αξιωματικό των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο ίδιος αξιωματικός τονίζει πως το πρωί της Δευτέρας ο 22χρονος αστυνομικός πήρε τηλέφωνο στην υπηρεσία του και είπε πως δεν ένιωθε καλά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα προσκόμιζε και χαρτί γιατρού κατά την επιστροφή του στην δουλειά.

Photo: Getty

The post Τον Γκιουλέν «φωτογραφίζουν» Άγκυρα και Μόσχα ως υπεύθυνο για την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα