Γραπτές δεσμεύσεις ζητούν οι δανειστές για να εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα

22:42 20/12/2016 - Πηγή: iPop

Γραπτές δεσμεύσεις απ’την Αθήνα ζητούν οι δανειστές προκειμένου να εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το EuroWorking Group ζήτησε απ’ τον Γιώργο Χουλιαράκη μια επιστολή με την οποία η Κυβέρνηση θα δεσμεύεται ότι η καταβολή της 13ης σύνταξης είναι αποκλειστικά για φέτος και δεν θα δοθεί και του χρόνου ή του παραχρόνου.

Ο αναπληρωτής

ΥΠΟΙΚ φέρεται να απάντησε ότι ο ίδιος ή άλλος αξιωματούχος του Υπουργείου που θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση του EWG την Τετάρτη θα επιδώσει την εν λόγω επιστολή.

Κυβερνητική ανέφερε πως στο EWG της Τρίτης δύο μόνο χώρες επέμειναν στο «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων. «Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αυριανή συνεδρίαση ώστε να φανεί αν θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται σταδιακά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ή η πλευρά Σόιμπλε θα θελήσει «να τραβήξει το σκοινί»».

Τι έγινε στο EWG της Τρίτης;

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group χωρίς να υπάρξει απόφαση για το «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

Ευρωπαίος αξιωματούχος σε δηλώσεις του τόνισε πως «έγινε μία συζήτηση για τις πιθανές επιλογές που θα ξεπάγωναν την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων», προσθέτοντας ότι «ακόμα δεν υπάρχει πλήρης συναίνεση».

Την Τετάρτη θα γίνουν εκ νέου διαβουλεύσεις με στόχο να υπάρξει και τελική απόφαση.

Πηγή της Ευρωζώνης έκανε λόγο για μια «εποικοδομητική συζήτηση για τη συμβατότητα της εξαγγελίας του πρωθυπουργού με βάση αξιολόγηση των Θεσμών».

The post Γραπτές δεσμεύσεις ζητούν οι δανειστές για να εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα