Έρχονται πολλές μαύρες ημέρες

Ένα τρελό φορτηγό, με άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, σκορπά το θάνατο στη Γερμανία. Ένας τρελός, φανατικός αστυνομικός, σκοτώνει εν ψυχρώ τον Ρώσο πρέσβη ενώ ένας ακόμη τρελός επιτίθεται σε μουσουλμανικό τέμενος. Πέρα από την συγκίνηση, την οργή, τον πόνο και όποιο άλλο συναίσθημα μπορεί να αισθάνεται κάποιος εδώ στην Ελλάδα, θα έπρεπε να αισθάνεται και τρόμο.

Όχι γιατί υπάρχει απειλή ή κίνδυνος για να μπουκάρει ένας τρελός σε εμπορικό κέντρο εδώ στη χώρα μας και να σκοτώσει. Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά όχι πιθανό.

Ο

φόβος που πρέπει να αισθανόμαστε είναι λόγω της έκρηξης του προσφυγικού, μεταναστευτικού που από εδώ και στο εξής θα πάρει εφιαλτικό χαρακτήρα. Αφενός ο Ερντογάν ανοίγει σιγά – σιγά τις πόρτες και μπαίνουν όλο και περισσότεροι στην Ελλάδα. Αφετέρου χώρες όπως η Γερμανία, που είχαν δείξει ανοχή στους μετανάστες και είχαν απορροφήσει μεγάλο μέρος αυτών, τώρα θα κληθούν να πάρουν επώδυνες αποφάσεις για τη χώρα μας. Αν η Μέρκελ και άλλες χώρες κλείσουν τα σύνορά τους, τότε η Ελλάδα θα γεμίζει με ξένους που δεν θα μπορεί να τους «εξάγει». Μάλιστα, από τον Μάρτιο που επανέρχεται το Δουβλίνο ΙΙ, κάθε μετανάστης που βρίσκεται στην Ευρώπη θα επανέρχεται στη χώρα υποδοχής, δηλαδή στην Ελλάδα κατά κύριο λόγο.

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι ο κίνδυνος να σκάσει μια και καλή η βόμβα του προσφυγικού και να τινάξει τη χώρα στον αέρα, είναι μεγαλύτερος από το να σκάσει μια βόμβα τζιχαντιστή στην Ελλάδα, είναι απλά τυφλός. Και δυστυχώς τα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο το μεταναστευτικό από χίλια μνημόνια κι αν υπογράψουμε.

Προχθές δόθηκαν στοιχεία στη δημοσιότητα για τις εθνικότητες των ξένων που έφτασαν στη Μυτιλήνη την προηγούμενη Κυριακή και Δευτέρα. Εκεί διαπιστώνεται πως υπήρχαν έντεκα λαθρομετανάστες από χώρες της Λατινικής Αμερικής και ειδικότερα: οκτώ από τη Δομινικανή Δημοκρατία, και από ένας από την Κούβα, τη Βενεζουέλα και τη Χιλή! Αντίθετα, μόλις 12 ήταν Ασιάτες, 9 από το Αφγανιστάν και τρεις από το Πακιστάν.

Όλοι οι υπόλοιποι - 145 τον αριθμό - ήταν Αφρικανοί.

Ειδικότερα, από τους 145 αυτούς λαθρομετανάστες που καταγράφηκαν, οι 38 είναι από το Κονγκό, 34 από την Αλγερία, 20 από την Ερυθραία, 11 από τη Σιέρα Λεόνε, 10 είναι Αιθίοπες, 8 από τη Ζιμπάμπουε, 5 από την Τυνησία, 4 από την Ακτή του Ελεφαντοστού, 3 από τη Γκάνα, το Μαρόκο και τον Νίγηρα, δυο από το Μάλι και από ένας από τη δυτική Σαχάρα, το Καμερούν, τις νήσους Κομόρες, τη Μπουρκίνα Φάσο.

Φανταζόμαστε ότι στις περισσότερες αφρικανικές χώρες δεν υπάρχουν πόλεμοι. Πείνα υπάρχει και γι’ αυτό φεύγουν οι ξένοι. Είναι επομένως με σφραγίδα οικονομικοί μετανάστες και δεν μπορούν να μείνουν στην Ελλάδα. Βλέπουμε επομένως ότι όλο και περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες επιλέγουν τη χώρα μας γιατί είναι γνωστό παντού ότι πρόκειται για… μπάτε σκύλοι αλέστε.

Όμως, από τη Βενεζουέλα, τη Χιλή και την Κούβα; Τι τιμή είναι αυτή που μας κάνουν; Πόσο… τυχεροί είμαστε να έχουμε κυβέρνηση αριστερή που ακούει για λατινική Αμερική και ηδονίζεται, να μπορεί να υποδέχεται και μετανάστες από εκείνα τα μέρη.

Τα πράγματα είναι σοβαρά. Οι βόμβες και ο τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης βάζουν την Ελλάδα ξανά στη γωνία, ενώ η κακή αντιμετώπιση του προσφυγικού τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει διαύλους προς τη χώρα μας και για κάθε καρυδιάς καρύδι οικονομικό μετανάστη.

Μάντεις κακών δεν είμαστε, αλλά αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής στα νησιά, τα επεισόδια, οι ξυλοδαρμοί, οι ληστείες, οι βιασμοί κ.λπ. ίσως είναι σταγόνα στον ωκεανό. Έρχονται πολλές μαύρες ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα