Πόσο βάρος χρειάζεται να χάσεις για να είσαι υγιής;

19:12 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Δεν είναι λίγες οι φορές που από υπερβάλλοντα ζήλο, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μια δίαιτα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ποιο όμως είναι το ιδανικό ποσοστό βάρους που πρέπει να χάσει κανείς προκειμένου να είναι υγιής;

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σαίντ Λούις της Ουάσιγκτον, ανακάλυψαν μέσα από τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας, πως τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία μας, δεν προέρχονται από την απώλεια ενός μεγάλου αριθμού κιλών, αλλά με τη μείωση ενός συγκεκριμένου ποσοστού του συνολικού μας σωματικού βάρους.

Στη μελέτη συμμετείχαν 40 παχύσαρκα και υπέρβαρα άτομα, τα

οποία προσπάθησαν, κάνοντας δίαιτα, να χάσουν 5%, 10% και 15% του συνολικού σωματικού τους βάρους. Τα άτομα τα οποία παρουσίασαν τη μεγαλύτερη βελτίωση στην υγεία τους και στη λειτουργία των ζωτικών τους οργάνων, ήταν εκείνα τα οποία, έθεσαν ως στόχο να χάσουν το 5% του βάρους τους. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, σίγουρα έχασαν μεγαλύτερο αριθμό κιλών, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσουν εξίσου σημαντική βελτίωση στην υγεία τους.

Το ιδανικό αυτό ποσοστό αγγίζει μόλις το 5% του συνολικού σωματικού μας βάρους, με τους ερευνητές της εν λόγω έρευνας να επισημαίνουν, πως αν καταφέρει κανείς να μειώσει το βάρος του υπολογίζοντας βάσει του συγκεκριμένου ποσοστού, είναι αρκετό προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας, σχετιζόμενα με την παχυσαρκία.

«Τα ευρήματά μας αποδεικνύουν ότι τα οφέλη για την υγεία ενός ατόμου, είναι πολύ μεγαλύτερα, αν υπάρχει αυτός ο πιο ρεαλιστικός στόχος για την απώλεια βάρους», επισημαίνει ο Samuel Klein, ο επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει πως για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι πολύ πιο εύκολο να στοχεύει κάποιος σε έναν λογικό και εύκολο αριθμό περιττών κιλών.

Ωστόσο το συγκεκριμένο αυτό ποσοστό, δεν είναι πως αποτελεί μια πιο ρεαλιστική και εύκολη επιλογή, καθώς φαίνεται πως λειτουργεί θετικά απέναντι στη συνολική υγεία ενός ατόμου, μειώνοντας τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη μεταβολική λειτουργία βασικών οργάνων όπως το ήπαρ.

Ουκ εν το πολλώ το ευ …

photo:popsugar.com

The post Πόσο βάρος χρειάζεται να χάσεις για να είσαι υγιής; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα