Αυξημένα τα ποσοστά ξενοφοβίας λόγω της προσφυγικής κρίσης

18:33 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Η έξαρση της προσφυγικής κρίσης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα, φαίνεται πως έχει αυξήσει τα ποσοστά ξενοφοβίας, σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν.

Για αυξανόμενα φαινόμενα ξενοφοβίας κάνει λόγο ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν, σχολιάζοντας την προσφυγική κρίση που μαίνεται στην Ευρώπη. Ο ίδιος υπογραμμίζει πως δηλώσεις

μίσους ορισμένων πολιτικών ηγετών, πυροδοτούν τέτοιες ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις. Συγκεκριμένα:

Όταν ηγέτες εκφέρουν ή υποθάλπουν ομιλίες μίσους, όπως το διαπιστώσαμε τους τελευταίους μήνες – ομιλίες μίσους εναντίον των μεταναστών και συγκεκριμένων εθνοτικών ή θρησκευτικών ομάδων, προκαλούν κύματα σοκ, ο αντίκτυπος των οποίων θα οδηγήσει στη βία

Κάνοντας λόγο για ένα «τοξικό μείγμα κακόβουλων δυνάμεων, με απεχθείς πράξεις ωμότητας» ο Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν, κατήγγειλε επίσης τα φαινόμενα παράνομης διακίνησης μεταναστών και προσφύγων, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως οι τα φαινόμενα ξενοφοβίας, στηρίζονται σε μια «δήθεν εισβολή ανθρώπων, οι οποίοι είναι φανερό ότι διαφεύγουν από χώρες στις οποίες η ύπαρξή τους βρίσκεται σε κίνδυνο».

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ανθρωπιστικής κρίσης από την Κομισιόν

Στη δημιουργία ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση, προχωρά η Κομισιόν, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα, η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.
Η δημιουργία ενός τέτοιου σχεδίου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα, αποτέλεσε αίτημα του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Αυξημένα τα ποσοστά ξενοφοβίας λόγω της προσφυγικής κρίσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα