Πάτρα – Σύνταγμα με τα πόδια: Πορεία διαμαρτυρίας για την ανεργία

17:39 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Πορεία διαμαρτυρίας για την ανεργία, από την Πάτρα μέχρι το Σύνταγμα… με τα πόδια, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πετελίδης, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων κατά της ανεργίας.

Συγκεκριμένα, μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες του Απριλίου και όπως ανακοινώθηκε από το δήμαρχο της Πάτρας, σε μια διαφορετική πορεία διαμαρτυρίας πρόκειται να προχωρήσουν πολίτες του δήμου, διαμαρτυρόμενοι για τα εφαρμογή μέτρων κατά της ανεργίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κώστας Πετελίδη, «αυτή η πορεία

είναι των ανέργων, των νέων αγοριών και κοριτσιών που εργάζονται ωρομίσθιοι σε πεντάμηνα και οκτάμηνα προγράμματα, σε ΜΚΟ, σε ευρωπαϊκά προγράμματα και προγράμματα ΕΣΠΑ, στο Βοήθεια στο Σπίτι και στους παιδικούς σταθμούς».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το 2015 είναι καταγεγραμμένοι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι, ενώ 10.721 άνεργοι δεν εντάσσονται στους μακροχρόνια ανέργους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πορεία υπολογίζεται να διαρκέσει πέντε ημέρες, με τον Δήμαρχο της Πάτρας να τονίζει πως σημασία έχει η συμμετοχή του κάθε πολίτη: «αρκεί, να διανύσει ακόμη και 100 μέτρα, ο καθένας με τις αντοχές του», ενώ ο ίδιος τονίζει πως η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα:

Επιλέξαμε αυτή τη μορφή κινητοποίησης, για να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων, γιατί σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει έστω έναν άνεργο

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Πάτρα – Σύνταγμα με τα πόδια: Πορεία διαμαρτυρίας για την ανεργία appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
πάτρα σύνταγμα κινητοποιηθούμε
Τυχαία Θέματα