Στους δρόμους ξανά οι επιστημονικοί φορείς

17:44 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Τον αγώνα τους κατά του ασφαλιστικού συνεχίζουν οι επιστημονικοί φορείς. Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε στην συνεδρίαση τους που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στα γραφεία του ΔΣΑ.

Όπως αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς την Τρίτη, θα αποκλείσουν την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Την επόμενη εβδομάδα, επίσης αναμένεται να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, καθώς επίσης και την πρώτη ημέρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων τονίζοντας πως αποκλείσουν τις εφορίες όλης της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός, επισήμανε:

Δεν πρόκειται να προσέλθουμε σε διάλογο μέχρι να αναθεωρηθεί η άποψη του Υπουργείου για μια νέα βάση συζήτησης. Ζητάμε ένα ταμείο ελεύθερων επαγγελματιών επιστημόνων για να προσέλθουμε στο διάλογο
Ο Δημήτρης Βερβεσός ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ τόνισε αναφερόμενος στην Κυβέρνηση:

«Πρέπει να κάνει και με τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτό που έκανε με τους αγρότες. Δηλαδή, όπως δεσμεύτηκε για την παράταση του ΟΓΑ σε ξεχωριστό καθεστώς από τον ΕΦΚΑ».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασαν την Δευτέρα και οι επιτροπές αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων οι οποίες έχουν επισημάνει ότι διαφωνούν με τις ηγεσίες των επιστημονικών φορέων και δεν δέχονται κανένα διάλογο με την Κυβέρνηση.

Σε σχετικές του δηλώσεις μάλιστα εκπρόσωποι τους δήλωσαν πως: «Η ηγεσία των επιστημονικών φορέων ότι διαπραγματεύεται τη δημιουργία ενός ταμείου, το οποίο όμως θα είναι πλήρως ανταποδοτικό».

Οι επιτροπές αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 17:00.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Στους δρόμους ξανά οι επιστημονικοί φορείς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα