Ποια είναι η λύση που ζητά για το προσφυγικό ο Αυστριακός υπουργός Καγκελαρίας;

18:47 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Μια ενδιάμεση λύση για το προσφυγικό ζητά ο Αυστριακός υπουργός Καγκελαρίας, λέγοντας πως η επίλυση του προσφυγικού ζητήματος μπορεί να γίνει μόνον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο υπουργός τονίζει πως «επειδή δεν υπάρχει ακόμη μία ευρωπαϊκή λύση και η μεταφορά προσφύγων απορρίπτεται σαφώς από όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, θα πρέπει, ενόψει της κατάστασης στην Ελλάδα,

να υπάρξει ένα είδος ενδιάμεσης λύσης».

Ο υπουργός της Αυστριακής Καγκελαρίας προσθέτει πως εάν η Γερμανία επιθυμεί να συνεχίσει να δέχεται πρόσφυγες, τότε θα πρέπει να τους παραλαμβάνει κατευθείαν από την Ελλάδα ή διαφορετικά να προχωράει στην έκδοση visa. H τελευταία περίπτωση, ωστόσο, θα ισχύει μόνον για τους πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στην ελληνική επικράτεια.

Ο υπουργός σημειώνει πως εφόσον έχει εκδοθεί visa, τότε η διέλευση των ατόμων θα είναι πιο ασφαλής, περισσότερο ελεγχόμενη και θα γίνεται πιο γρήγορα.

Μόνον έτσι θα γίνει δυνατό να σταματήσει η παράτυπη μετανάστευση και η μεταφορά με διακινητές. Οι πρόσφυγες που θα βρίσκονται στα hot spots θα γνωρίζουν πως για να πάνε στην Γερμανία, αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος.

Ο Αυστριακός υπουργός της Καγκελαρίας επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως θα πρέπει να σταματήσει η πολιτική της μεταφοράς και τόνισε πως όλοι οι συμμετέχοντες στην Σύνοδο Κορυφής συμφώνησαν πάνω σ’ αυτό το ζήτημα.

Τι περιλαμβάνει η συλλογική δράση που προτείνει ο Αυστριακός υπουργός;

Δημιουργία hot spotsΛύση σε συνεργασία με την ΤουρκίαΕπαναπροωθήσειςΝέο ευρωπαϊκό σύστημα για το άσυλο

The post Ποια είναι η λύση που ζητά για το προσφυγικό ο Αυστριακός υπουργός Καγκελαρίας; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα