Ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό και φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις προανήγγειλε ο Αλεξιάδης

17:47 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για τις επιχειρήσεις, φοροαπαλλαγές για όσες επιχειρήσεις κάνουν δωρεές για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την θέσπιση οργάνου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, προανήγγειλε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Τη θεσμοθέτηση ενός ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, σε δηλώσεις του στη συνάντησή που είχε την Δευτέρα με το προεδρείο της ΕΣΕΕ.

Σχετικα με τον ακατάσχετο

λογιαριασμό των επιχειρήσεων τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος χαιρέτισε τη δέσμη – μέτρων της κυβέρνησης λέγοντας ότι πρόκειται να ανακουφίσει τους επιχειρηματίες και επιπλέον θα τους δώσει τη δυνατότητα να υπάρχειένας προγραμματισμός: «Η θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας που κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης έχει στηρίξει και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την εθνική οικονομία».

Ανάμεσα σε όλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν απαλλαγές από τον ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις που προχωρούν σε δωρεές για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε πως η Κυβέρνηση θα θεσπίσει κεντρικό συντονιστικό όργανο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και τόνισε ότι αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης θα τεθεί το ζήτημα του «φορολογικού ανταγωνισμού» που πλήττει τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό και φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις προανήγγειλε ο Αλεξιάδης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα