Πως να διαχειριστείς αμήχανες στιγμές

08:30 24/9/2014 - Πηγή: iPop

Το πιο περίεργο συναίσθημα σ’αυτή τη ζωή, είναι σίγουρα η αμηχανία. Μάθε πως να διαχειριστείς αμήχανες στιγμές, που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου τύχουν στην καθημερινότητα σου.

Αυτή η κατάσταση αμηχανίας και η ανημποριά σου να αντιδράσεις, καθώς δεν είναι βολική η θέση σου για να σκεφτείς σωστά, είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας. Θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε να ξεπεράσεις αυτές τις καταστάσεις, μέσω μερικών συμβουλών που μπορούμε να σου δώσουμε.

Όταν χαιρετάς κάποιον άγνωστο

Έχεις σίγουρα μπερδέψει κάποιον γνωστό στο δρόμο, με κάποιον που τελικά δεν γνώριζες.

Τον χαιρέτησες και δεν πήρες ποτέ απάντηση. Εκεί πως αντιδράς; Δεν σκύβεις το κεφάλι από ντροπή και προχωράς. Απλά χαμογελάς και λες τις απλές κουβέντες: «Με συγχωρείς, σε μπέρδεψα με κάποιον άλλο». Μιας και είναι αστεία αντίδραση, ο άγνωστος θα σου χαμογελάσει και εκείνος.

Σιωπή

Βρήκες έναν γνωστό σου και πιάσετε μικρή κουβέντα, αλλά έφτασε στο τέλος. Η αμηχανία της σιωπής, μπορεί να σπάσει με δύο απαντήσεις τις οποίες μπορείς να δώσεις, ανάλογα με την κατάσταση. Αν είστε στο δρόμο, πες του πως χάρηκες που τον είδες και πως θα τα πείτε μια άλλη φορά, ενώ αν κάθεστε σε κάποιο χώρο, γίνε λίγο πιο χιουμοριστικός με την κατάσταση, λέγοντας πως σε ενοχλεί η πολυλογία. Θα σπάσεις το πάγο και όλο κάτι νέο θα προκύψει.

Κομπλιμέντα

Το να δέχεσαι κομπλιμέντα μπορεί να είναι όμορφο, αλλά συγχρόνως είναι και λίγο αμήχανο. Το ευχαριστώ αισθάνεσαι πως είναι κάπως μικρό για να σε εκφράσει. Προσπάθησε να βρεις κάτι όμορφο σαν κομπλιμέντο για να του ανταπαντήσεις.

Όνομα

Αν ξέχασες το όνομα κάποιου, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Έχουμε σκεφτεί για σένα και γράψαμε ένα ολόκληρο άρθρο πάνω στο θέμα. Μπορείς να το διαβάσεις εδώ και να μάθεις όλους τους τρόπους για να θυμηθείς το όνομα του, ή να τον αναγκάσεις να στο πει ξανά, δίχως να φανεί πως το ξέχασες.

The post Πως να διαχειριστείς αμήχανες στιγμές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα