Ποιά ψέματα δε βγήκαν ποτέ αληθινά;

22:00 23/9/2014 - Πηγή: iPop

Το θυμάσαι το παραμύθι με τον Πινόκιο που άκουγες όταν ήσουν μικρός-η; Ναι, αυτό που μεγάλωνε η μύτη του κάθε φορά που δεν έλεγε την αλήθεια! ΟΚ, αφού το θυμάσαι ξέχασε το! Στη ζωή δεν ισχύει το ίδιο! Μερικές φορές το ψέμα επικροτείται και φυσικά δεν παραμορφώνει κανενός τα χαρακτηριστικά. Παραδέξου το! Ζούμε στην κοινωνία των «γερών αξιών» και των μεγάλων ψεμάτων. Και ας το πάρουμε από την αρχή! Από τα παλιά χρόνια και σιγά σιγά να το φέρουμε στο τώρα!

Το ψέμα στην παιδική σου ηλικία αποτελούσε είτε κανόνα για να ωραιοποιήσεις τη ζωή σου ειδικά αν ήσουν κορίτσι… είτε απλά το λόγο για

να μην κάνεις κάτι κακό!

Σου έλεγαν αν είσαι καλή κοπέλα και να ακούς τους γονείς σου, και πως αν το κάνεις όλα θα έρθουν όπως τα θες! Σου έλεγαν, πως υπάρχει ο πρίγκιπας του παραμυθιού ο οποίος θα έρθει και θα ζήσετε μαζί για πάντα. Βέβαια, εσύ όχι πρίγκιπα δεν βρήκες αλλά και έναν βάτραχο που είδες στη βροχή και έπιασες να τον φιλήσεις (μήπως και μεταλλαχτεί) τον είδες να τρέχει να φύγει μακριά σου όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Κανείς, ποτέ, δε σου μίλησε για τους αγκιναρόκαρδους!

Μη σχολιάσουμε τα ψέματα για τον μπαμπούλα που θα σε έπαιρνε αν έκανες ζημιά… δεν το συζητώ καν! Δεν ήρθε απλά ποτέ! Όσες φορές και αν έκανες αταξίες για να τον δεις να εμφανίζεται, αυτός κάθονταν μακριά σου λες και παίζατε κρυφτό.

Αλλά ακόμα και όταν μεγάλωσες, κανείς δεν σου έριξε ναρκωτικά στο ποτό επειδή βγήκες μέχρι αργά (αντιθέτως έμαθες πως οι τιμές τους είναι υψηλές και δεν τα δίνει κανείς τζάμπα) και κανείς δε προσπάθησε να σε εκμεταλλευτεί χωρίς να το θες από μόνη σου.

Τώρα, λοιπόν, που μεγάλωσες και σκέφτεσαι όλα όσα άκουσες μικρός-μικρή, φυσικά γελάς! Μήπως, όμως, να αρχίσεις να αναρωτιέσαι τι φταίει; Η εποχή ή τελικά το μυαλό των ανθρώπων; Εσύ στο παιδί σου θα λες τα ίδια ή θα βγάλεις τα δικά σου αληθινά παραμύθια; Τώρα που ο κόσμος καταστρέφεται και τίποτα δεν είναι ήρεμο όπως τότε που μεγάλωνες εσύ, θα του μιλάς ανοιχτά για ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους και είδαν τη ζωή τους να κινδυνεύει λόγω της κρίσης; Θα του φανερώνεις ποιοι πρίγκιπες κατάντησαν βάτραχοι επειδή τίποτα δεν τους αρκούσε και ξεκίνησαν τις καταχρήσεις; Ή θα συνεχίσεις να μιλάς για νεράιδες και ξωτικά;

The post Ποιά ψέματα δε βγήκαν ποτέ αληθινά; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα