6 τροφές που θεωρείς υγιεινές αλλά δεν είναι

08:01 24/9/2014 - Πηγή: iPop

Τα πράγματα με τα burgers ή την pizza είναι ξεκάθαρα. Ξέρεις ότι είναι junk food αλλά τα τρως. Δεν έχεις αυταπάτες. Αυτά που πρέπει να φοβάσαι είναι τα άλλα που δεν φαίνονται. Αυτές οι τροφές που θεωρείς υγιεινές, λόγω της διαφήμισης ή δήθεν ειδικών, χωρίς να είναι. Εμείς παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε 5 από αυτές για να καταναλώνεις υπεύθυνα.

Συσκευασμένος χυμός

Μην βιαστείς να κάνεις στην άκρη το αναψυκτικό σου, για να πάρεις ένα

χυμό βατόμουρων ή αγριοκέρασων με τη λογική ότι έχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και έξτρα ζάχαρη που δεν χρειάζεσαι. Αν θες φρούτο, φάε φρούτο. Αν θες χυμό, στύψε.

Ενεργειακά ποτά

Μην πιστεύεις ότι βλέπεις στις διαφημίσεις. Τα ενεργειακά ποτά είναι γεμάτα ζάχαρη, χρωστικές ουσίες, συντηρητικά και άλλα περίεργα υλικά (ταυρίνη;) που δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνουν. Κάποια από αυτά λέγεται ότι είναι ακόμα και καρκινογόνα. Προτίμησε δυναμωτικά DIY smoothies.

Ενεργειακές μπάρες

Είναι απλώς κακά υποκατάστατα του κανονικού φαγητού. Δημητριακά και ξηροί καρποί αμφιβόλου ποιότητας δεμένα με σοκολάτα ή σιρόπια γεμάτα ζάχαρη. Απόφυγέ τα ή φτιάξε το δικό σου όπως σου έδειξε η Πόπη ή εμείς.

Ολικής αλέσεως

Όταν κάτι είναι ολικής αλέσεως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι υγιεινό. Πάλι μπορεί να περιέχουν συστατικά γενετικά τροποποιημένα ή γεμάτα λιπάσματα. Συνήθως περιέχουν γλουτένη στην οποία οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δυσανεξία, χωρίς καν να το γνωρίζουν. Αν κάνεις διατροφή, καλύτερα να περιορίσεις γενικότερα το ψωμί.

Κόλα light

Αυτά που προωθούνται ως light περιέχουν γλυκαντικά που είναι κάθε άλλο παρά φυσικά. Είναι, επίσης, φουλ στα χημικά, ενώ το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα έχει συνδέσει την κατανάλωση ενός light προϊόντος με την ανάπτυξη διαβήτη. Προτίμησε νεράκι ή τσάι.

Frozen yoghurt

Μπορεί η μανία στην Ελλάδα να κοπάζει σιγά σιγά, αλλά ίσως δεν έχεις συνειδητοποιήσει τι ακριβώς τι τρως/έτρωγες. Κατ΄αρχάς, δεν είναι κανονικό γιαούρτι. Δεύτερον, τα περισσότερα κατασκευάζονται από μια περίεργη σκόνη (εισαγόμενη από το εξωτερικό) που αναμειγνύεται με γάλα ή νερό. Μπορεί να σου αρέσει, αλλά σίγουρα δεν το λες υγιεινό.

The post 6 τροφές που θεωρείς υγιεινές αλλά δεν είναι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα