Ξέρεις γιατί πονάς όταν στεναχωριέσαι;

07:03 24/9/2014 - Πηγή: iPop

Το ανθρώπινο σώμα δεν μένει ανέκφραστο σε ότι συμβαίνει στα συναισθήματα. Έτσι, πονάς όταν στεναχωριέσαι και νιώθεις την καρδιά σου να είναι έτοιμη να σπάσει. Μην νομίζεις πώς αυτά τα παθαίνεις μόνο εσύ! Τα συναισθήματα, λοιπόν, επηρεάζουν τις σωματικές λειτουργίες που περιλαμβάνουν εκτός από το μυαλό, το νευρικό σύστημα και άλλες ζωτικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Δε το λέμε μόνο εμείς αλλά, το επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες οι οποίοι έκαναν σχετικές έρευνες!

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας και του Μέριλαντ τονίζεται πως ο ψυχικός

με τον σωματικό πόνο απορρέουν από τις ίδιες περιοχές του εγκέφαλου. Στη διάρκεια, λοιπόν, μιας ψυχωτικής εμπειρίας ο οργανισμός στην προσπάθεια να αντιδράσει επηρεάζει το πνευμονογαστρικό νεύρο. Αυτό το νεύρο ξεκινά από το στέλεχος του εγκεφάλου και συνδέεται με το λαιμό, το στήθος και την κοιλία.

Έτσι, κάθε φορά πονάς όταν στεναχωριέσαι γιατί όταν πονά η ψυχή ο εγκέφαλος δίνει το δικό του μήνυμα και αντιδρά παράλληλα και το σώμα μας. Όλα ξεκινούν με μια απλή ζαλάδα ή ναυτία και στη συνέχεια ο πόνος περνά στα όργανα και ειδικά στην καρδιά. Από αυτό τον έντονο πόνο έχει βγει και η χαρακτηριστική έκφραση που σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές και λέει πως «η καρδία ράγισε».

The post Ξέρεις γιατί πονάς όταν στεναχωριέσαι; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα