Πως να αντιμετωπίσω τους φόβους μου

16:31 28/10/2014 - Πηγή: iPop

Όλοι έχουμε φόβους που μας δημιουργούν άγχος με αποτέλεσμα να χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας και να κλεινόμαστε στον εαυτό μας. Ο πιο δραστικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το φόβο είναι να βάλουμε στόχους και να εστιάσουμε σε αυτούς. Έτσι εστιάζουμε στον στόχο και ξεχνάμε το φόβο.

Για παράδειγμα, αν μας έχει ανατεθεί ένα project στη δουλειά με συγκεκριμένο χρόνο παράδοσης, δεν πελαγώνουμε. Αν σκεφτόμαστε το deadline και αφήσουμε το

φόβο της αποτυχίας να μας κυριεύσει, το χάσαμε το παιχνίδι. Πρέπει να εστιάσουμε στη δουλειά που μας ανατέθηκε και να βάλουμε στόχο ότι θα τα καταφέρουμε. Αναπτύσσοντας στόχους αυτό μας βοηθάει να βρούμε το κίνητρο για ότι κάνουμε. Έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα άγχη μας και να λειτουργήσουμε πιο σωστά.

Είναι πιο εύκολο να επιτύχουμε αυτό που θέλουμε αν ξέρουμε τι θέλουμε και αν έχουμε ένα πλάνο δράσης. Έχοντας την αίσθηση του σκοπού μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το στρες που μας προκαλεί όποια κατάσταση μας παρουσιάζετε. Αντί όταν μας πιάνει άγχος να ανησυχούνε για αυτό είναι προτιμότερο να δραστηριοποιηθούμε ώστε να νιώσουμε και εμείς δραστήριοι. Και μόλις φέρουμε εις πέρας το στόχο μας σίγουρα θα νιώσουμε καλύτερα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι μπορούμε να απαλλαχτούμε από τους φόβους αλλά κάπως να τους περιορίσουμε.

The post Πως να αντιμετωπίσω τους φόβους μου appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
πως να αντιμετωπισω τους φοβους μου, πως να αντιμετωπισω τον φοβο για τα θριλερ
Τυχαία Θέματα