Δειξε μου πως ντυνεσαι να σου πω πως δουλευεις...

Σύμφωνα με μελέτη υπό την επίβλεψη του Adam D. Galinsky, καθηγητή μάνατζμεντ στο Kellogg School...
του Πανεπιστημίου του Νorthwestern των ΗΠΑ ο τρόπος ντυσίματος συμβάλλει στην αύξηση των εργασιακών επιδόσεων. Αυτή η «ενδυματολογική συνείδηση» όπως θα μπορούσε σε ελεύθερη μετάφραση να αποδοθεί ο όρος “enclothed cognition” των ερευνητών του αμερικανικού
πανεπιστημίου βασίζεται στη συμβολική σημασία που δίνουμε στα ρούχα μας αλλά και στη φυσική εμπειρία να τα φοράμε.

Για να εξάγουν τα συμπεράσματά τους, οι ερευνητές προέβησαν σε διάφορα πειράματα. Χαρακτηριστικό, εκείνο σύμφωνα με το οποίο ζητήθηκε πρώτα από ορισμένα άτομα να φορέσουν μία λευκή ποδιά και έπειτα να εκτελέσουν κάποια καθήκοντα. Το αποτέλεσμα, ήταν ότι όσοι πίστευαν ότι φορούσαν την ποδιά ενός γιατρού είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από εκείνους που νόμιζαν ότι φορούσαν την ποδιά ενός ζωγράφου.

Οι συνεντεύξεις που ακολούθησαν έδειξαν ότι η ιατρική ποδιά συνδέεται με ακρίβεια, προσοχή, υπερηφάνεια ενώ εκείνη του ζωγράφου παραπέμπει περισσότερο στο δημιουργικό χάος. Επιπλέον, η φυσική εμπειρία του να φορέσει κανείς την εν λόγω ποδιά έκανε τα άτομα που συμμετείχαν στο πείραμα να «φορούν» και τον ρόλο που το ένδυμα συμβολίζει. Και αυτό, γιατί όπως λέει και ο Δρ Galinsky «δεν σκεφτόμαστε μόνο με το μυαλό μας αλλά και με το σώμα μας».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα