Πάπας Φραγκίσκος: 50.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στη Λέσβο

13:39 13/7/2017 - Πηγή: iPop

Μια κίνηση αλληλεγγύης ανακοινώθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο. Πρόκειται να διαθέσει 50.000 ευρώ για τους πληγέντες από το σεισμό της 12ης Ιουνίου στη Λέσβο. Πρέπει να σημειωθεί πως ο πάπας Φραγκίσκος είχε επισκεφτεί τη Λέσβο προκειμένου να στηρίξει τους πρόσφυγες.

Ο γραμματέας της Αποστολικής Νουντσιατούρας, με την ιδιότητα του εκτελούντος χρέη αποστολικού νουντσίου, και ο αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου,

Άνδρου και Μυκόνου, με την ιδιότητα του αποστολικού τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου και Σάμου, Νικόλαος εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Μέρος στην διαδικασία έχει λάβει ο γενικός βικάριος της ίδιας Επισκοπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασιστεί να δοθεί το ποσό των 30.000 ευρώ για την επισκευή του σχολείου του Πολιχνίτου προκειμένου να είναι έτοιμο να λειτουργήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το ποσό των 20.000 ευρώ θα δοθεί στον μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο προκειμένου να τα διαθέσει με βάση τη δική του κρίση για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ναοί της Μητρόπολής του.

Ο δήμαρχος της Λέσβου Σπύρος Γαληνός, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Δήμων του Βορείου Αιγαίου, έδωσε μία ακριβή εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το νησί και ευχαρίστησε τον πάπα Φραγκίσκο για τη δωρεά του αλλά και τον γραμματέα της Αποστολικής Νουντσιατούρας στην Ελλάδα και τον αρχιεπίσκοπο. «Η συμβολή τους δημιουργεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας για το μέλλον», τόνισε.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε μία επίσκεψη στον μητροπολίτη Μυτιλήνης για να γίνει ενημέρωση για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στον ναό της Μητρόπολης εκεί. Ο Μητροπολίτης μίλησε για τις ζημιές που έχει υποστεί η δική του ενορία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο του οικισμού Πολιχνίτου και την καταστραμμένη Βρίσα. Οι δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Νικολάου αποδεικνύουν την θλίψη του:

Η εικόνα που αντικρίσαμε στο χωριό ήταν αληθινά απογοητευτική.Ένας έρημος τόπος με πολλά γκρεμισμένα σπίτια και το ναό του Αγίου Κωνσταντίνου ολότελα κατεστραμμένο.

The post Πάπας Φραγκίσκος: 50.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στη Λέσβο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα