ΟΑΣΘ: Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας| Και την Τρίτη χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

18:21 22/5/2017 - Πηγή: iPop

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και αύριο, Τρίτη, για ένατη ημέρα, με αποτέλεσμα η πόλη της Θεσσαλονίκης να μείνει για ακόμα μια φορά χωρίς λεωφορεία.

Η επίσχεση εργασίας θυμίζουμε ότι ξεκίνησε στις 15/5, με τους εργαζομένους να ζητούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και την εξόφληση

του δώρου του Πάσχα, συνολικά 6,3 εκατ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ πως «αύριο, από τις 12 – 13.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να σταθμίσουμε τις εξελίξεις και πιθανόν να επανακαθορίσουν στάση τους».

Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας πως κατά την επικοινωνία των εργαζομένων με τον κ. Σπίρτζη, ειπώθηκαν κάποια πράγματα που κινούνται προς την κατεύθυνση «που εμείς οι εργαζόμενοι επιθυμούμε. Παραμένει να διευκρινίσουμε δύο, τρία σημεία και στο έκτακτο διοικητικό μας συμβούλιο θα καθορίσουμε το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων».

Ο κ. Τσερμενίδης φάνηκε ικανοποιημένος για το κανάλι επικοινωνίας που «άνοιξε» μεταξύ των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και το υπουργείο Μεταφορών.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, σε δικές του δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτίμησε πως το μόνο που απομένει για την εκταμίευση των χρημάτων είναι να υπογράψει o υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος την εκταμίευση μέρους της επιχορήγησης του Ιουνίου για τον οργανισμό αλλά και τα χρήματα της διαιτησίας.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

The post ΟΑΣΘ: Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας| Και την Τρίτη χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΑΣΘ, Συνεχίζεται, Τρίτη, Θεσσαλονίκη,oasth, synechizetai, triti, thessaloniki