4 έως 6 οι τηλεοπτικές άδειες λέει το ΕΣΡ

14:52 22/5/2017 - Πηγή: iPop

4 έως 6 οι τηλεοπτικές άδειες λέει το ΕΣΡ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπων της ΕΕΤΤ, της ΕΡΤ, της Digea και του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Χρήστου Καψάλη.

Από τέσσερις ως έξι θα είναι οι τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν σε ιδιωτικά κανάλια, αυτή ήταν η άποψη που επικράτησε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε

στο ΕΣΡ.

Να σημειωθεί ότι οι αριθμοί που ακούστηκαν στη σύσκεψη εναντιώνονται στις θέσεις των ιδιωτικών καναλιών οι οποίοι υποστηρίζουν πως υπάρχει δυνατότητα εκπομπής για τουλάχιστον 9-12 τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες, πλην της Digea, πως με την τρέχουσα τεχνολογία δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης άνω των 6 αδειών στα ιδιωτικά κανάλια, για ταυτόχρονη μετάδοση σε HD και SD, με δεδομένες και τις ανάγκες διάθεσης μέρους του φάσματος στις Τηλεπικοινωνίες μέχρι το 2020-2022.

Παράλληλα, εκφράστηκε επανειλημμένως η άποψη ότι, για λόγους αποκατάστασης της συνταγματικής τάξης, ο διαγωνισμός θα πρέπει να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά της Digea εκφράστηκε η ανάγκη εισαγωγής νέας τεχνολογίας (DVB-T2), ώστε να μπορούν να εκπέμψουν περισσότερα κανάλια. Αυτό, βεβαίως, σύμφωνα με τις απόψεις των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση δεν μπορεί να καταστεί δυνατό μέσα στα επόμενα 4 χρόνια καθώς οι τηλεθεατές θα αναγκαστούν να προμηθευτούν νέους αποκωδικοποιητές με εύλογο κόστος, καθώς και νέες τηλεοπτικές συσκευές που υποστηρίζουν την παραπάνω τεχνολογία.

Photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

The post 4 έως 6 οι τηλεοπτικές άδειες λέει το ΕΣΡ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα