Η επιστήμη λέει ότι το μπρόκολο μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση. Μάθε πώς

16:36 22/5/2017 - Πηγή: iPop

Η επιστήμη λέει ότι το μπρόκολο μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση. Οι ερευνητές έχουν επικεντρωθεί σ’ ένα ένζυμο – που βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το μπρόκολο και τα αγγούρια – που μπορεί να επιβραδύνει κάποιες από τις χρόνιες παθήσεις που έρχονται με την ηλικία. Μέχρι στιγμής, τα ευρήματα περιορίζονται σε ποντίκια, αλλά είναι αρκετά ενθαρρυντικά για να αρχίσουν να τα δοκιμάζουν στους ανθρώπους.

Η αναζήτηση για την Κρήνη της νιότης παίρνει μια ώθηση από μια διεθνή ομάδα ερευνητών η οποία έχει βρει μια ένωση που φαίνεται να κάνει τα κύτταρα να ενεργούν ως πολύνεότερα από ό, τι είναι – τουλάχιστον

στα ποντίκια.

Σε μια δημοσίευση στο Cell Metabolism, οι ερευνητές με επικεφαλής τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον ανέφεραν ότι βρήκαν έναν παράγοντα που μπορεί να εξισορροπήσει αυτό που συμβαίνει κατά τη γήρανση των κυττάρων για να τα κάνει ουσιαστικά να συμπεριφέρονται όπως θα έπρεπε σ΄ ένα νεότερο ποντίκι. Η ουσία αυτή, όπως φαίνεται, βρίσκεται σε μια σειρά από φυσικά τρόφιμα, όπως το μπρόκολο, τα αγγούρια, το λάχανο και το edamame.

Η ένωση, που ονομάζεται μονοκλωνικό νικοτιναμίδιο (NMN), εμπλέκεται στην παραγωγή μιας άλλης ένωσης που είναι κρίσιμη για τον ενεργειακό μεταβολισμό. Όταν έδωσαν σε ποντίκια, τα οποία ακολουθούσαν φυσιολογικά τον κύκλο της ηλικίας, εγχύσεις NMN, είχαν περισσότερη ενέργεια και μερικά από τα βιολογικά προβλήματα που συνδέονται με τη γήρανση είχαν εξαφανιστεί. Τα ζώα που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με NMN δεν έβαλαν το αναμενόμενο βάρος καθώς ήταν σε θέση να μετατρέψουν τα τρόφιμα σε ενέργεια πιο αποτελεσματικά, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους ήταν καλύτερα – ακόμη και η όραση τους βελτιώθηκε. Τα ποντίκια που έλαβαν NMN ήταν επίσης σε θέση να αποτρέψουν ορισμένες από τις γενετικές αλλαγές που σχετίζονται με τη γήρανση.

Οι περισσότεροι εργαστηριακοί ποντικοί ζουν μόνο μερικά χρόνια, έτσι οι ερευνητές ξεκίνησαν τις επεξεργασίες NMN όταν ήταν πέντε μηνών και συνέχισαν για ένα χρόνο. Η μελέτη δεν παρακολούθησε αν τα ποντίκια στην πραγματικότητα ζουν περισσότερο, αλλά με χαμηλότερα ποσοστά ασθένειας που σχετίζεται με την ηλικία.

Έτσι μπορείς να αρχίσεις να καταναλώνεις περισσότερο μπρόκολο ή λάχανο και να επεκτείνετε τη ζωή σου; «Εάν κάνετε τα μαθηματικά, δεν θα έλεγα ότι είναι αδύνατο εξ ολοκλήρου, αλλά πιθανότατα πολύ δύσκολο να αποκτήσετε ολοκληρη την ποσότητα [που χρειάζεστε] απλά από φυσικά τρόφιμα», λέει ο Dr Shin-Ichiro Imai, καθηγητής αναπτυξιακής βιολογίας και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και ανώτερος συγγραφέας της έρευνας.

Τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά ώστε ένα μέρος της ομάδας, που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Keio στο Τόκιο, ξεκινά μια πρώιμη μελέτη για τους ανθρώπους – χρησιμοποιώντας συμπληρώματα NMN σε μορφή χαπιών. «Είναι σαφές ότι τόσο ο άνθρωπος όσο και τα τρωκτικά χάνουμε ενέργεια με την ηλικία», λέει ο Imai και συμπληρώνει: «Χάνουμε το ένζυμο NMN. Αλλά εάν μπορούμε να παρακάμψουμε αυτή τη διαδικασία προσθέτοντας NMN, μπορούμε να αποκτήσουμε και πάλι ενέργεια. Αυτά τα αποτελέσματα παρέχουν μια πολύ σημαντική βάση για τις έρευνες που αφορούν τον άνθρωπο».

The post Η επιστήμη λέει ότι το μπρόκολο μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση. Μάθε πώς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα