Dijsselbloem: Δεν θα έχουμε σήμερα τελική συμφωνία

17:46 22/5/2017 - Πηγή: iPop

Μετριασμένα αισιόδοξος, αλλά αποκλείοντας κάθε πιθανότητα για τελική συμφωνία σήμερα και για το χρέος, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, στις δηλώσεις του κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας, η απόφαση για το χρέος θα ληφθεί στο τέλος του προγράμματος, όμως, πιθανόν σήμερα οι ΥΠΟΙΚ να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των δόσεων προς την Ελλάδα.

Προσδοκώ

και εργάζομαι για μία συμφωνία σήμερα, η οποία όμως δεν θα είναι η τελική. Έχω πει ότι η τελική – συγκεκριμένη απόφαση για την επιπλέον ελάφρυνση του χρέους θα έρθει στο τέλος του προγράμματος, το επόμενο έτος

Ο ίδιος συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «το ΔΝΤ έχει ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο μακριά μπορεί να φθάσει η ελάφρυνση του χρέους και πώς αυτή θα είναι».

Ο κ. Dijsselbloem έκανε κάλεσμα προς το Ταμείο να λάβει μια θετική απόφαση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. «Έχουν κάνει αρκετά σαφές τι χρειάζονται για να λάβουν αυτή την απόφαση και πάνω σ’ αυτό σκοπεύουμε να εργαστούμε σήμερα».

Κληθείς να σχολιάσει εάν οι ΥΠΟΙΚ θα μπορούσαν να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης στη σημερινή συνεδρίαση, ο ίδιος είπε πως «αν όλα πάνε καλά σήμερα, ναι».

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις κατά τις αφίξεις στο Eurogroup.

EWG: «Πράσινο φως για την έκθεση των Θεσμών για τα προαπαιτούμενα»

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, το EWG ενέκρινε την έκθεση των Θεσμών για τα προαπαιτούμενα, χωρίς να εκφραστεί κάποια ένσταση.

Κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολίασε πως κατά τη συνεδρίαση, τέθηκε στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους, μια συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί στο Eurogroup. «Υπάρχουν πολλές απόψεις και πολλές τεχνικές λύσεις. Το ελληνικό ζήτημα είναι τελευταίο στην ατζέντα του Eurogroup και η σημερινή συνεδρίαση προβλέπεται να είναι μακρά».

Photo: Virginia Mayo

The post Dijsselbloem: Δεν θα έχουμε σήμερα τελική συμφωνία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Dijsselbloem,