Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής

20:34 14/4/2016 - Πηγή: iPop

Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί την Κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να καταβάλλουν προσπάθειες για την επαναλειτουργία της Ηλεκτρονικής Αθηνών, η οποία την Τετάρτη ανακοίνωσε την πτώχευσή της.

Ακόμα ζητά, πως εάν δεν γίνει εφικτή η επαναλειτουργία της εταιρείας, «να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τις αποζημιώσεις των εργαζομένων και την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας».

Σημειώνεται

ότι για την επόμενη εβδομάδα έκλεισε η συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και του προέδρου και παράλληλα διευθύνοντα συμβούλου της Ηλεκτρονικής, Ιωάννη Στρούτση, μετά την επεισοδιακή διακοπή της συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καραγεωργόπουλο «αμφισβητείται το σύννομο της πτώχευσης της εταιρείας τόσο στη διαδικασία της όσο και στην ουσία της».

Η ανακοίνωση:

«Απαράδεκτη ενέργεια την διοίκησης της εταιρείας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, να προχωρήσει εν κρυπτώ και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους σε πτώχευση της επιχείρησης, πετώντας ουσιαστικά στο δρόμο 450 εργαζόμενους.

Η διοίκηση της εταιρείας μπορεί και πρέπει, έστω και την ύστατη ώρα, να προχωρήσει σε ανάκληση της απόφασής της και στις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για επαναλειτουργία της επιχείρησης σε συνεργασία με τους εργαζόμενους. Σε άλλη περίπτωση, οφείλει να εγγυηθεί την καταβολή των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους και να μην κρυφτεί πίσω από την απόφαση πτώχευσης του δικαστηρίου και τον ορισμό σύνδικου.

Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί το υπουργείο Εργασίας και την Κυβέρνηση, να κινηθούν προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας της επιχείρησης, και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τις αποζημιώσεις των εργαζομένων και την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας».

The post Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα