Ελεύθεροι οι πρόσφυγες που είχαν προχωρήσει σε καθιστική διαμαρτυρία

19:31 14/4/2016 - Πηγή: iPop

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 26 πρόσφυγες και το ένα μέλος ΜΚΟ, οι οποίοι είχαν προσαχθεί το μεσημέρι της Πέμπτης από τις αστυνομικές δυνάμεις λόγω της καθιστικής διαμαρτυρίας στην Εγνατία Οδό από το βράδυ της Τετάρτης.

Οι προσαχθέντες τόνισα στους αστυνομικούς ότι σκοπός της διαμαρτυρίας τους ήταν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά.

Σημειώνεται ότι μέχρι πριν από λίγο αλληλέγγυοι είχαν υπό κατάληψη το Δημαρχείο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα το γραφείο του Δημάρχου

με αίτημά τους να αφεθούν ελεύθεροι οι πρόσφυγες.

Μετά την απελευθέρωσή τους, έληξε και η ομηρία του Δημάρχου.

Πέτρες και καδρόνια φέρεται να δέχθηκαν οι αρχές το μεσημέρι στην Εγνατία κατά την παρέμβασή τους.

Νέες συλλήψεις στην Ειδομένη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται συνολικά 8 «αλληλέγγυοι» οι οποίοι πιάστηκαν στην Ειδομένη και είναι όλοι τους αλλοδαποί υπήκοοι. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης συνελήφθησαν δύο ακόμα Ισπανοί «αλληλέγγυοι» 27 και 28 ετών αντίστοιχα. Οι πρώτες πληροφορίες τονίζουν πως οι Ισπανοί έχουν συλληφθεί «όχι απλά για υποκίνηση αλλά για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης» στον καταυλισμό της περιοχής.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας από τις έρευνες έχει προκύψει ότι «δράστες» μαζί με ομάδα ατόμων κινήθηκαν προς την συνοριακή γραμμή ΕλλάδαςΣκοπίων στην περιοχή της Ειδομένης και εν συνεχεία προέβησαν στη ρίψη αντικειμένων προς τους άνδρες της αστυνομίας της ΠΓΔΜ.

Να θυμίσουμε πως είχαν προηγηθεί και άλλες συλλήψεις, τριών ατόμων από τη Νορβηγία, δύο γυναικών και ενός άντρας και μίας Αγγλίδας.

Μετά από πρωτοβουλία του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Ιταλίας – Αλβανίας για το προσφυγικό αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην Πέμπτη. Στόχος της συνάντησης αποτελεί η ανταλλαγή απόψεων για τη διερεύνηση προοπτικών περαιτέρω συνεργασίας στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. Στους 53.925 ανέβηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας σύμφωνα με την καταμέτρηση της Πέμπτης του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

The post Ελεύθεροι οι πρόσφυγες που είχαν προχωρήσει σε καθιστική διαμαρτυρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα