Πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση για διατήρηση Αρχείου Καταγραφής Επιβατών αεροπορικών πτήσεων

19:14 14/4/2016 - Πηγή: iPop

Από την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πέρασε το Αρχείο Καταγραφής Επιβατών αεροπορικών πτήσεων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά ασφαλείας που έχουν εντοπιστεί και στον απόηχο των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων σε Γαλλία και Βέλγιο.

Τι είναι όμως το Αρχείο Καταγραφής Επιβατών αεροπορικών πτήσεων;

Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο θα δημιουργείται με το που γίνεται κράτηση για κάποια πτήση και θα περιλαμβάνει το όνομα του επιβάτη, στοιχεία της πτήσης και της κράτησης, στοιχεία

επικοινωνίας και διεύθυνση κατοικίας, στοιχεία ηλεκτρονικών πληρωμών της κράτησης, το ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο έγινε η κράτηση και άλλα στοιχεία όπως είναι ο αριθμός θέσης, στοιχεία για τις αποσκευές και στοιχεία συνεπιβατών.

Τα εν λόγω στοιχεία θα διατηρούνται ξεχωριστά σε κάθε χώρα για περισσότερο από πέντε χρόνια και όποτε κρίνεται απαραίτητο θα δίνονται στις αρχές. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να εντοπίζονται ύποπτες κινήσεις.

2 χρόνια έχουν προθεσμία οι χώρες να εφαρμόσουν την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, η υλοποίηση της οποίας θα αρχίσει εθελοντικά σε εσωτερικές πτήσεις.

Στο 60% αναμένεται πως θα φθάσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η εφαρμογή του μέτρου και τέσσερα χρόνια θεωρείται πως είναι απαραίτητα για την πλήρη εφαρμογή.

The post Πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση για διατήρηση Αρχείου Καταγραφής Επιβατών αεροπορικών πτήσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα