Μάθε γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι

14:49 10/5/2017 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η ευφυΐα και η ευτυχία δεν πάνε μαζί. Το να είσαι πιο μορφωμένος, πλουσιότερος ή πιο ολοκληρωμένος δεν σημαίνει ότι θα είσαι και ευτυχισμένος στην ζωή σου. Μάθε γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι παρακάτω.

Σύμφωνα με τον Raj Raghunathan καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Texas στο Austin, οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν του εαυτούς τους δυστυχισμένους καθώς βάζουν όλο και πιο δύσκολους εξωτερικούς στόχους

οι οποίοι είναι δύσκολο να επιτευχθούν.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αν πάρεις μία τεράστια αύξηση αυτόν τον μήνα, θα είσαι χαρούμενος έναν, δύο ή ακόμα και έξι μήνες. Αλλά μετά από αυτό θα το συνηθίσεις και θα θέλεις κάτι εξίσου μεγάλο αν όχι μεγαλύτερο. Θα παρατηρήσεις ότι το χρειάζεσαι αυτό για να διατηρήσεις τα επίπεδα ευτυχίας σου.

Οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να είναι πολύ προσανατολισμένοι προς το στόχο τους, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτους στο να προσπαθούν να πετύχουν την ευτυχίας τους με το να κερδίσουν ή να επιτύχουν αυτούς τους στόχους. Είναι αντίστοιχα ευάλωτοι στο να νιώθουν κατάθλιψη όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ για τους επιχειρηματίες οι οποίοι, είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

Όταν είσαι σε κατάθλιψη, ακόμα και μια μεγάλη νίκη δεν θα σε κάνει ευτυχισμένο. Εν τω μεταξύ, μια μεγάλη απώλεια ή συνεχιζόμενα προβλήματα μπορεί να σε κάνουν χειρότερα.

Με άλλα λόγια, οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά είναι δυστυχισμένοι επειδή είναι πολύ προσανατολισμένοι στο στόχο τους. Αντίθετα, οι άνθρωποι που δεν είναι τόσο προσανατολισμένοι στο στόχο τους, είναι πιο πιθανό να αισθάνονται ικανοποιημένοι από τον εαυτό τους και τη ζωή τους.

Υπάρχει πραγματικά μεγάλο όφελος όταν εκκενώνεις το μυαλό σου καθώς στην πραγματικότητα, αυτό το κενό στο μυαλό (και η ελευθερία από τους εξωτερικούς στόχους) είναι ένα βασικό στοιχείο του Ταοϊσμού, μιας από τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου.

The post Μάθε γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα