Μικρά πράγματα που θα βελτιώσουν την ψυχολογία σου στην δουλειά

12:46 10/5/2017 - Πηγή: iPop

Bλέπεις συχνά στα social media ανθρώπους να ανεβάζουν posts σχετικά με το πόσο αγαπάνε την δουλειά τους, πόσο καλά περνάνε και αναρωτιέσαι τι πάει λάθος με σένα. Μπορεί να αγαπάς αυτό που κάνεις αλλά υπάρχουν φορές που η ψυχολογία σου είναι στα πατώματα και αυτό επηρεάζει την παραγωγικότητα σου και την αποδοτικότητα σου. Ωστόσο υπάρχουν μικρά απλά πράγματα τα οποία μπορείς και εσύ να κάνεις για να είσαι πιο χαρούμενος στην δουλειά σου, διάβασε παρακάτω για

να τα μάθεις.

Πράγματα που θα βελτιώσουν την ψυχολογία σου στην δουλειάΜέτρα την καθημερινή σου πρόοδο

Σύμφωνα με ψυχολογικές έρευνες είμαστε πιο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας όταν κάνουμε πρόοδο με τους στόχους μας. Δοκίμασε να φτιάξεις μία λίστα με πράγματα που θέλεις να πετύχεις και πίστεψε με θα σε βοηθήσει απίστευτα αυτό. Αν έχεις καταφέρει να πετύχεις έστω και λίγα πράγματα από αυτήν την λίστα θα είσαι αρκετά χαρούμενος με αυτό στο τέλος της ημέρας.

Δημιούργησε τις δικές σου στιγμές ευτυχίας

Όπως είναι γνωστό, η προσμονή φέρνει την ευτυχία. Είναι ωραίο να έχεις πράγματα για τα οποία ανυπομονείς. Οπότε κάθε φορά που ακούς το ξυπνητήρι κάθε πρωί, και σηκώνεσαι από το κρεβάτι συμβιβάζεσαι με την ιδέα ότι θα σαι χαρούμενος στην δουλειά σου. Οπότε δοκίμασε κάτι άλλο! Σκέψου ότι θα δεις έναν συνάδελφο που συμπαθείς πολύ ή θα φας το αγαπημένο σου σνακ και με αυτόν τον τρόπο θα ανυπομονείς να πηγαίνεις στην δουλειά σου.

Bγες από την ζώνη ασφαλείας σου

Σύμφωνα με μία έρευνα όταν ασχολούμαστε με πιο δύσκολα projects νιώθουμε πιο περήφανοι για τον εαυτό μας. Όταν ασχολείσαι με δύσκολες εργασίες, νιώθεις ότι πρέπει να προσπαθήσεις πιο σκληρά και δίνεις περισσότερη αξία σε αυτό που κάνεις. Δοκίμασε τις προκλήσεις της δουλειάς, δώσε περισσότερη αξία στον εαυτό σου και θα ανταμειφθείς με ένα μεγάλο χαμόγελο στο τέλος.

Βοήθησε έναν συνάδελφο

Όταν κάνεις κάτι αλτρουιστικό ενισχύεις την ψυχολογία σου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι άνθρωποι που βοηθάνε τους συναδέλφους τους στην δουλειά νιώθουν πιο χαρούμενοι από τους υπόλοιπους. Με την πράξη αυτή ευχαριστείς το δικό σου σύστημα εσωτερικής ανταμοιβής. Δεν χρειάζεται να κάνεις την δική του δουλειά αλλά να τον βοηθήσεις όταν βλέπεις ότι βασανίζεται ή ότι σε χρειάζεται.

Aνακάτεψε το μεσημεριανό σου

Σύμφωνα με διατροφολόγους, ορισμένα θρεπτικά συστατικά διαδραματίζουν σπουδαιότερο ρόλο από άλλα καθώς ενισχύουν την διάθεση σου και βελτιώνουν την ευτυχία σου. Για παράδειγμα, τα μανιτάρια είναι πλούσια σε σελήνιο, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου κατάθλιψης, άγχους και κόπωσης, τα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν στην αύξηση της ενέργειας σου και επομένως της ευτυχίας, ενώ η μαύρη σοκολάτα μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις τα επίπεδα των ορμονών του στρες. Οπότε φρόντισε να έχεις μερικά από τα θαυματουργά αυτά «χάπια» στο ντουλάπι του γραφείου σου.

Αγνόησε την εργασία σου

Καμιά φορά δεν είναι η δουλειά αλλά όλα τα άλλα πράγματα που έχεις στο μυαλό σου τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση του στρες και την στεναχώρια ενώ βρίσκεσαι στην δουλειά. Μην προσπαθείς να αγνοήσεις την προσωπική σου ζωή αλλά προσπάθησε να την ισορροπήσεις με την επαγγελματική. Κάνε μικρά διαλείμματα των 5 λεπτών ενώ δουλεύεις έτσι ώστε να ασχοληθείς με την προσωπική σου ζωή όπως ένα τηλεφώνημα στον ιατρό σου, ένα μήνυμα σε ένα φιλικό πρόσωπο ή επαφή με την οικογένεια σου. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεις την διάθεση σου στο τέλος της ημέρας.

The post Μικρά πράγματα που θα βελτιώσουν την ψυχολογία σου στην δουλειά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα