Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο κομπλιμέντο και το «γλείψιμο» στη δουλειά

12:28 7/3/2016 - Πηγή: iPop

Ποιος δεν απολαμβάνει να ακούει όμορφα σχόλια στην δουλειά; Σίγουρα ορισμένες φορές μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις αμήχανα, αλλά γνωρίζοντας το όμορφο συναίσθημα, μπορεί να υποθέσει κανείς πως είναι εύκολη υπόθεση να μοιράσεις κι εσύ με την σειρά σου κομπλιμέντα!

Όμως εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα: Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο κομπλιμέντο και το «γλείψιμο»

Τι μπορείς να κάνεις όταν:Πρόκειται για το αφεντικό σουΜην πεις για παράδειγμα ότι «Οι σημειώσεις σας στην παρουσίαση του power point ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες», εάν δεν το
πιστεύεις και δεν πρόκειται να τις ακολουθήσεις. Γιατί; Γιατί φυσικά στο τέλος θα φανεί κατά πόσον ακολούθησες τις συμβουλές κι αν δεν το έκανες, το αφεντικό σου θα νομίζει πως το σχόλιό σου δεν ήταν παρά μια αποτυχημένη προσπάθεια για «γλείψιμο».Πρόκειται για συνάδελφό σουΕδώ υπάρχουν 2 άσχημα σενάρια: Το πρώτο είναι να κάνεις συνεχώς σχόλια – ακόμα και θετικά- που στην τελική δεν έχουν νόημα αν γίνονται συνεχώς και να δώσεις τελικά την εντύπωση ότι λες καλά σχόλια προκειμένου να είσαι αρεστός.Το δεύτερο είναι να νομίζουν οι συνάδελφοί μετά από κάποιο σημείο ότι πιστεύεις πως είναι δουλειά σου να κρίνεις την δική τους, ναι ναι ακόμα και θετικά!Οπότε κάνε φυσικά θετικά σχόλια, αλλά με μέτρο κι όχι με το ύφος ότι κρίνεις τους συναδέλφους σου, αλλά ότι τους θαυμάζεις!

Πρόκειται για υπάλληλό σου

Φυσικά και κάθε εργαζόμενος θέλει να ακούσει θετικά σχόλια για την δουλειά του και επιθυμεί να γνωρίζει τι κάνει καλά και τι όχι. Έτσι, εννοείται ότι θα επαινέσεις την καλή δουλειά, αλλά πρόσεχε να μην χάσουν την αξία τους τα σχόλιά σου!Μην ξεχνάς ότι είσαι ο εργοδότης. Φρόντισε να κάνεις κομπλιμέντα όταν πραγματικά το αξίζει ο υπάλληλός σου και μην το κάνεις για να σε πουν «καλό αφεντικό», γιατί τότε απλά οι υπάλληλοί σου θα συνηθίσουν ότι τους κάνεις συνέχεια θετικά σχόλια κι υπάρχει φόβος να σταματήσουν να προσπαθούν τόσο!

Photos: recruitmentgrapevine.com

The post Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο κομπλιμέντο και το «γλείψιμο» στη δουλειά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα