Την Τρίτη στην Αθήνα οι Θεσμοί

12:12 7/3/2016 - Πηγή: iPop

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στην αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πολυσυζητημένη επίσκεψη του κουαρτέτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη, μια μέρα δηλαδή μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, αλλά και από το Eurogroup.

Οι δανειστές επιστρέφουν για να συνεχιστεί και φυσικά να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Σαφώς το κλίμα

των διαπραγματεύσεων θα επηρεάσει η Σύνοδος της Δευτέρας και το Eurogroup, καθώς, όπως επιβεβαιώνουν πολλές πηγές η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το προσφυγικό και εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες όλων.

Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που διαχωρίζουν το προσφυγικό από την αξιολόγηση και σημειώνουν πως τα δύο αυτά «καυτά» ζητήματα δεν πρέπει να συνδέονται.

Κατά της διασύνδεσης της προσφυγικής κρίσης– αξιολόγησης τάσσεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο που φέρει την υπογραφή του και δημοσιεύθηκε την Δευτέρα.

Στο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξηγεί πως η διασύνδεση η οποία έχει γίνει μεταξύ της προσφυγικής κρίσης και της αξιολόγησης είναι «ιστορικό λάθος» και σημείωσε πως «οι πολίτες της χώρας μας σέβονται τις αρχές του Ευρωπαϊκού Ανθρωπισμού»

Να σημειωθεί πως την Πέμπτη, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης αποκάλυψε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία για την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα μέσα στις επόμενες μέρες.

Τι περιμένουμε στο σημερινό Eurogroup;

Πρώτο θα τεθεί το ελληνικό ζήτημα στο τραπέζι του Eurogroup, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να περιμένει να ακούσει πότε επιτέλους θα γίνει η επιστροφή των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα και τί θα γίνει τελικά με το ΔΝΤ.

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Την Τρίτη στην Αθήνα οι Θεσμοί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα