Προ των πυλών οι φορολογικές δηλώσεις- Έτοιμοι να μπλοκάρουν την διαδικασία οι φοροτεχνικοί

10:49 7/3/2016 - Πηγή: iPop

Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης τονίζει πως εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2015, οι φοροτεχνικοί σημειώνουν πως είναι έτοιμοι να μπλοκάρουν την διαδικασία.

Σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Δευτέρας ο Τρ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε πως ναι μεν υπάρχει μία καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας, αλλά έσπευσε να διαβεβαιώσει πως δεν θα αναμένονται να σημειωθούν μεγάλες αλλαγές στη φορολογία.

Αναφερόμενος στις αποδείξεις,

ο Τρ.Αλεξιάδης παρότρυνε τους πολίτες να τις ζητούν, λέγοντας:

Η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων

Μιλώντας για το αφορολόγητο, ο αναπληρωτής Υπουργός είπε:

Θα χτίζεται με τις αποδείξεις, τις οποίες oι φορολογούμενοι οφείλουν να κρατούν. Όταν η αγορά γίνεται με πλαστικό χρήμα, διευκρίνισε, τότε δεν θα χρειάζεται η απόδειξη. Ωστόσο, αυτό θα ισχύει και τυπικά αφότου ψηφιστεί η σχετική διάταξη στη Βουλή

Για χρήση του πλαστικού χρήματος ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε πως θα επιβληθεί από το πρώτο έτος και «δεν θα ισχύει ούτε για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ούτε και για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών».

Να τονιστεί πως την να μπλοκάρουν την διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων είναι έτοιμοι οι φοροτεχνικοί.

Απέχουν από τα καθήκοντα τους και οι συμβολαιογράφοι

Την αποχή από τα καθήκοντα τους από την Τρίτη 8 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 10 Μαρτίου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος εκφράζει την αντίθεσή της για το προωθούμενο ασφαλιστικό σχέδιο.

Να τονισθεί πως λόγω της αποχής, την Τετάρτη 9 Μαρτίου δε θα διενεργηθούν οι πλειστηριασμοί.

The post Προ των πυλών οι φορολογικές δηλώσεις- Έτοιμοι να μπλοκάρουν την διαδικασία οι φοροτεχνικοί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα