Ενισχύονται οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο- Στέλνει πλοία και ο Κάμερον

11:24 7/3/2016 - Πηγή: iPop

Στην ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αναφέρθηκε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τόνισε πως στέλνει τρία βρετανικά πολεμικά πλοία στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Ντ. Κάμερον τόνισε:

Οφείλουμε να σταματήσουμε το εμπόριο αυτό που διεξάγουν οι εγκληματίες διακινητές

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός το πρωί της Δευτέρας, γνωστοποίησε την αποστολή αυτή με σχετική

του ανακοίνωσή η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μερικές ώρες προτού μετάσχει στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας επίσης αναφέρει στην ανακοίνωση του:

Στόχος είναι να αποτρέψουμε τους ανθρώπους αυτούς να στοιβάζονται σε αυτοσχέδια σκάφη για να ξεκινήσουν ένα επικίνδυνο και μάταιο ταξίδι

Και συμπληρώνει: «Η αποστολή αυτή δίνει την ευκαιρία να σταματήσουμε τους διακινητές και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους μετανάστες που σχεδιάζουν να έρθουν στην Ευρώπη ότι θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα τις ερχόμενες ημέρες θα σταλούν το RFA Mounts Bay, ένα μεταγωγικό πλοίο, δύο αναγνωριστικά πλοία και ένα ελικόπτερο Wildcat, ενώ ήδη βρίσκεται στην περιοχή και επιχειρεί το βρετανικό αναγνωριστικό πλοίο VOS Grace.

Να τονισθεί πως το Σάββατο και η Γαλλία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι ένα πολεμικό της πλοίο θα αναχωρήσει αυτήν την εβδομάδα έτσι ώστε να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον των διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο.

The post Ενισχύονται οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο- Στέλνει πλοία και ο Κάμερον appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα