Γιατί δεν θα αγοράσω το iphone 6 –και όχι γιατί δεν έχω χρήματα!

22:00 30/9/2014 - Πηγή: iPop

Αρχικά να σας συστηθώ, είμαι η Εύα και είμαι –διόρθωση: ήμουν- φανατική πελάτισσα της Apple! Είμαι ο άνθρωπος που έπεισε πολύ κόσμο να αφήσουν τις εταιρείες που χρησιμοποιούσαν και να αγοράσουν iphone! Και ναι, σήμερα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια δηλώνω πως δεν θα αγοράσω το iphone 6 –και όχι γιατί δεν έχω χρήματα!

Όλα ξεκίνησαν όταν κυκλοφόρησε το πρώτο iphone, to 2007. Ένα ορθογώνιο μαύρο κουτί με περίμενε στο γραφείο μου με μία κάρτα που έγραφε

«αυτή η συσκευή θα σου αλλάξει τη ζωή». Το άνοιξα, αναρωτήθηκα πως λειτουργεί, το έμαθα, το κράτησα έναν μήνα και μετά το επέστρεψα στο κουτί του. Ναι, ήμουν ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που δεν το αγάπησε από την πρώτη στιγμή!

Για την ακρίβεια μου πήρε ένα χρόνο για να το εκτιμήσω. Το 2008 δεν είχα κανένα κουτί πάνω στο γραφείο μου! Πήγα μόνη μου και αγόρασα το iPhone 3G, διάδοχο του πρώτου μοντέλου, το οποίο αν και είχε διατηρήσει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του πρώτου, αντί για αλουμινένιο πλαίσιο είχε προαιρετικά ένα μαυρόασπρο πλαστικό πίσω κάλυμμα. Η εταιρεία αναβάθμισε και το λογισμικό στο iOS 2.0 και εισήγαγε το App Store. Ψάρωσα τέλος πάντων και το αγόρασα! Το αγάπησα και από τότε μέχρι και σήμερα κάθε χρόνο αγόραζα κάθε καινούριο μοντέλο! Τελευταίο μοντέλο που έπιασα στα χέρια μου το iphone 5s… και μάλλον θα είναι και το τελευταίο iphone!

Τώρα που κάναμε τις συστάσεις, ήρθε η ώρα να σου πω και το γιατί! Στις 22 του μήνα κυκλοφόρησε το τελευταίο μοντέλο του iphone. Από την παρουσίαση είχαμε μάθει πως θα είναι το υπέρτατο κινητό. Λέγανε πως θα κάνει τα πάντα…ότι θα είναι 25% πιο γρήγορο από τα προηγούμενα μοντέλα χάρη στον Α8 επεξεργαστή. Ότι η οθόνη του θα είναι 4,7 ίντσες 1344×750 pixels και πως θα έχει περισσότερα από 1 εκατομμύριο pixels… βεβαίως δεν είχανε πει πως θα έσπαγε όταν φυσούσε λίγο παραπάνω ο αέρας! Είχαν ανακοινώσει πως το πάχος του θα είναι 6.9mm αλλά ξεχάσανε να αναφέρουν πως θα ήταν τόσο ελαστικό ώστε μόλις κάτσεις πάνω του (έλα και σε σένα έχει τύχει να ξεχάσει στην πίσω τσέπη του παντελονιού το κινητό και να κάτσεις!) να λυγίζει! Και πολλά άλλα είπανε στη παρουσίαση και πείσανε πολλα εκατομμύρια κόσμου να στηθεί έξω από τα καταστήματα για να το αγοράσει!

Εμένα όμως, δεν με έπεισαν να πληρώσω 739 ευρώ για την έκδοση των 16G, 859 ευρώ για την έκδοση των 64GB ή για την έκδοση των 128GB 979 ευρώ. Και όχι γιατί δεν τα έχω…(που δεν τα έχω αλλά τέλος πάντων….) αλλά γιατί θεωρώ πως δεν έκαναν την ανατροπή με αυτό το κινητό, δεν έφτιαξαν ακόμα ένα «διαμαντάκι» για να με ψήσουν να τους τα ακουμπήσω! Για την ακρίβεια αισθάνθηκα πως αυτή η προσπάθεια τους είχε σαν στόχο να κοροϊδέψουν τους πελάτες τους και να τους πείσουν πως είναι πρωτοποριακοί κάνοντας πράγματα που άλλες εταιρείες είχαν παρουσιάσει 2 χρόνια νωρίτερα! Δεν έκαναν την ανατροπή… πήραν το φορτηγό που λέγεται iphone και το ντελαπάρισαν….Πριν ακόμα κυκλοφορήσουν όλες οι αποδείξεις για το πόσο λάθος κατασκευαστικά είναι το πανάκριβο μπιζουδάκι τους έψαχνα το ποιο κινητό –άλλης εταιρείας- θα αγοράσω!

The post Γιατί δεν θα αγοράσω το iphone 6 –και όχι γιατί δεν έχω χρήματα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα