Το σύννεφο της θάλασσας που ξεχωρίζει

19:30 30/9/2014 - Πηγή: iPop

Και μόνο που το βλέπεις από μακρυά σε εντυπωσιάζει. Το 109 μέτρων ιστιοφόρο με τα 4 ιστία (54μ. το ψηλότερο) και τα 30 λευκά πανιά δεν μπορεί να μη σε συγκινήσει. Πόσο μάλλον αν μάθεις και την ιστορία του.

Ναυπηγήθηκε το 1931κατά παραγγελία ενός αμερικανού golden boy της Wall Street εκείνης της εποχής. Ήταν δηλαδή ένα ιδιωτικό γιωτ που φιλοξένησε στην πορεία του πολιτικούς, μεγιστάνες, αστέρες του Χόλιγουντ και γαλαζοαίματους παρακαλώ! Υπήρξε επίσης προεδρικό γιωτ, σχολείο ωκεανολογίας, καθώς και πολεμικό σκάφος! Το φαντάζεσαι;

Έχει μάλιστα και 5 ορειχάλκινα διακριτικά που συμβολίζουν την στρατιωτική του θητεία στη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου. Και για να ξέρεις και κάτι παραπάνω, ήταν το πρώτο -μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο- πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που λειτούργησε με μικτό φυλετικό πλήρωμα.

Στο εσωτερικό του δεν επιτρέπεται να μπούμε, αλλά μάθαμε πόση πολυτέλεια κρύβει. Έχει μαρμάρινα τζάκια, παγκάκια από ξύλο τικ και χρυσές βρύσες. Είναι διακοσμημένο με επιλεγμένες αντίκες, ενώ οι καμπίνες του παραπέμπουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά απευθύνεται σε λίγους.

Μη ρωτάς πόσο κοστίζει μια κρουαζιέρα με το σύννεφο της θάλασσας. Δε θα μπορέσουμε ποτέ να πάμε. Ας αρκεστούμε να το χαζεύουμε στα λιμάνια που «δένει». Σήμερα ήταν στον Πειραιά, ενώ χθες στη Θεσσαλονίκη (από όπου και οι φωτογραφίες του άρθρου). Το πολυτελέστατο γιωτ, που ταξιδεύει στη Μεσόγειο και την Καραϊβική, φιλοξενεί 61 επιβάτες (κυρίως Αμερικανούς) και έχει πλήρωμα 59 ατόμων.

The post Το σύννεφο της θάλασσας που ξεχωρίζει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα