Το νέο trend παιχνίδι της Google που θα σε βγάλει από το σπίτι!

20:32 30/9/2014 - Πηγή: iPop

Τον τελευταίο ένα χρόνο υπάρχει παγκόσμιος μυστικός πόλεμος μεταξύ δύο μεγάλων στρατών και εσύ δεν το έχεις καταλάβει. Δύο παγκόσμιες ομάδες, οι Πεφωτισμένοι (Enlightened) και η Αντίσταση (Resistance) μάχονται να καταλάβουν τον πλανήτη μέσω των διάσπαρτων «portal» που βρίσκονται πάνω του, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Δεν έχεις καταλάβει ακόμα για ποιο πράγμα μιλάμε; Φυσικά και αναφερόμαστε στο Ingress, ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι που ξεπερνά κάθε φαντασία το οποίο φέρει την υπογραφή της Google και της Niantic Labs

και ήρθε για να συνταράξει τον παγκόσμιο χώρο των gamers και όχι μόνο!

Έχεις smartphone; Έχεις και όπλο! Πεδίο μάχης; Από τη γειτονιά σου μέχρι και ολόκληρο τον παγκόσμιο χάρτη! Πως παίρνεις μέρος σ αυτό τον πόλεμο; Βάζεις τα παπούτσια σου, παίρνεις το smartphone σου και διαλέγεις στρατόπεδο!

Για να σε βάλουμε ακόμα πιο βαθιά στο νόημα… φαντάσου ένα videogame στο οποίο είσαι πρωταγωνιστής εσύ και δεν χρειάζεσαι καμία κονσόλα για να το παίξεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η πόλη σου! Ένα μυστήριο εξελίσσεται γύρω σου με τη βασική ιδέα να αφορά μία παράξενη μορφή ενέργειας που υποτίθεται ότι ανακαλύφθηκε από επιστήμονες της Ευρώπης και σκοπεύει να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων.

Πως παίζεται;

Ο παίκτης, αφού εγκαταστήσει το πρόγραμμα στο κινητό του, μπορεί να διαλέξει να ενταχθεί σε μία από τις δύο αντίθετες πλευρές: τους «Enlightened» που θέλουν να αφεθούν στην περίεργη αυτή ενέργεια και τους «Resistance» που αντιστέκονται και προσπαθούν να προστατεύσουν ότι απέμεινε από την ανθρωπότητα. (Εσύ ποια πλευρά θα επιλέξεις;) Οι δυο αντιμαχόμενες παρατάξεις, οι Πεφωτισμένοι και Αντίσταση χρησιμοποιούν με διαφορετικό τρόπο την εξωτική ύλη και τις πύλες που εμφανίζονται σε διάφορες τοποθεσίες οι οποίες μπορούν να εντοπιστούν μέσω ενεργειακών χαρτών στην οθόνη του smartphone!

Για να ξεκλειδώσεις νέες λειτουργίες και όπλα και να ολοκληρώσεις αποστολές θα πρέπει να επισκεφτείς αληθινά μουσεία, βιβλιοθήκες, αξιοθέατα και άλλους χώρους στην πόλη τους (άρα κάνεις και την βόλτα σου στην πόλη που μένεις και θεωρούσες δεδομένη!)

Η εφαρμογή (που είναι διαθέσιμη στο Google Play και στο apple store δωρεάν!) εντοπίζει τη θέση σου καθώς κάνεις την εξερεύνηση σου και παρέχει πληροφορίες για το τοπικό πεδίο μάχης ενώ λεπτομερής επισκόπηση της παγκόσμιας σύρραξης μπορεί να γίνει μέσω υπολογιστή!

Η ομαδική δουλειά είναι απαραίτητη, ενώ ο νικητής αναμένεται να αναδειχτεί σε ένα με ενάμισυ χρόνο.

More info!

Αν θέλεις να τα καταφέρεις και να βοηθήσεις αποτελεσματικά την ομάδα σου, θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο πλάνο:

Hacking: Βγαίνεις στο δρόμο και εντοπίζεις τα portal της γειτονιάς σου. Είτε είναι της ομάδας σου είτε του αντιπάλου, πηγαίνεις κοντά τους και τα χακάρεις για να αποκτήσεις αντικείμενα, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Κατάληψη portal: Βασικός σκοπός μας είναι να καταλάβεις όσο πιο πολλά portal μπορείς για να βοηθήσεις την ομάδα σου. Αν είναι ελεύθερα απλά πηγαίνεις κοντά και τα αρπάζεις βάζοντας όσο περισσότερα «resonator» μπορείς, αν όμως ανήκουν στον αντίπαλο πρέπει να επιτεθείς με «XMP βόμβες» μέχρι να διαλύσεις και το τελευταίο resonator.

Δημιουργία link: Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να δυναμώσεις τα portal της ομάδας σου είναι να τα ενώσεις μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που θα βρεις χακάροντάς τα. Μπορείς να συνδέσεις τρία portal μεταξύ τους και να δημιουργήσεις μία μεγάλη ζώνη επιρροής η οποία δίνει πόντους στην ομάδα σου.

SOS

Ακόμα και αν κατακτήσεις τη γειτονιά σου, το παιχνίδι δεν τελειώνει εδώ. Πρέπει να αναβαθμίζεις και να συντηρείς τα portal καθώς χάνουν την ενέργειά τους με τον καιρό, ενώ μπορείς να δημιουργήσεις ομάδες επίθεσης σε πολύ δυνατά portal του αντιπάλου. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις και δικά σου quest, τα οποία άλλοι χρήστες καλούνται να εκτελέσουν, ενώ αν δεν υπάρχουν portal στη γειτονιά σου μπορείς να ζητήσεις από τη Google να προσθέσει.

ΥΓ. Πρόσεχε γιατί μπορεί να συναντηθούμε… και να παλέψουμε για την ίδια πύλη!

The post Το νέο trend παιχνίδι της Google που θα σε βγάλει από το σπίτι! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα