Κάστρα, κοσμήματα και άλογα – Από πού πηγάζει η περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ και ποιοι είναι οι κληρονόμοι της;

20:14 16/9/2022 - Πηγή: iPop

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ένα από τα πλουσιότερα άτομα στον κόσμο! Η περιουσία της περιλαμβάνει από ακίνητα τα οποία βρίσκονται στο κέντρο του Λονδίνου, μέχρι και γεωργικές εκτάσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ικανότητά της, όμως, να αγοράζει, πόσο μάλλον να πουλά πολλά από τα περιουσιακά της στοιχεία, ήταν περιορισμένη. Το γεγονός αυτό εγείρει πολλά ερωτήματα. Πόσο μεγάλη είναι η περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ και τι θα απογίνει;

Η μονάρχης πέθανε την Πέμπτη 12/9, στο Κάστρο Balmoral, το κτήμα της στη Σκωτία, σε ηλικία 96 ετών.

Το κάστρο

είναι μόνο ένα από τα περιουσιακά στοιχεία που αφήνει η βασίλισσα μετά από 70 χρόνια στον θρόνο. Τα προσωπικά της περιουσιακά στοιχεία από επενδύσεις, ακίνητα, κοσμήματα και πολλά άλλα έχουν εκτιμώμενη αξία 500 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ολόκληρη η βασιλική οικογένεια εκτιμάται ότι αξίζει τουλάχιστον 88 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2017.

Η χρηματοδότηση που αποτελεί τον πλούτο πίσω από το στέμμα είναι πολύπλοκη. Ακολουθεί μια ανάλυση του πόσο άξιζε η μεγαλειότητά της, από πού προήλθαν τα χρήματα και πού μπορεί να καταλήξουν.

«Επιχείρηση Μονόκερος»: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται για το κοινό κατά το λαϊκό προσκύνημα

Πόσο πλούσια ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ;

Η βρετανική μοναρχία είχε γίνει γνωστό πως είχε περίπου 88 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων αξιολόγησης επωνυμίας Brand Finance.

Ο προσωπικός πλούτος της βασίλισσας πλησιάζει τα 500 εκατομμύρια δολάρια από επενδύσεις, έργα τέχνης, κοσμήματα και ακίνητα, σύμφωνα με εκτίμηση του 2021 από το Forbes.

Ο πρίγκιπας William γίνεται ακόμα πλουσιότερος! Γιατί κληρονόμησε περιουσία περιουσία 685 ετών και αξίας 1 δισ. λιρών;

Αλλά η πραγματική καθαρή αξία της βασίλισσας δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Ο Guardian ανέφερε πέρυσι ότι η βασίλισσα άσκησε επιτυχώς πιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση τη δεκαετία του 1970 για να αλλάξει τον νόμο προκειμένου να κρύψει τον ιδιωτικό της πλούτο από το κοινό, υποστηρίζοντας ότι η αποκάλυψη θα ήταν ντροπιαστική.

Ένας εκπρόσωπος του Παλατιού του Buckingham δήλωσε στο BBC ότι «οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι η μονάρχης έχει μπλοκάρει τη νομοθεσία είναι εσφαλμένος».

WPA POOLΠόσο αξίζει η βασιλική οικογένεια;

Η Brand Finance ανέφερε το 2017 ότι η αξία της Βρετανικής Μοναρχίας αυξάνεται «κάθε χρόνο» από τότε που άρχισε να κάνει έντονη την παρουσία της το 2012. Το ποσό των 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει το Crown Estate, τη Βασιλική Συλλογή (συμπεριλαμβανομένων των κοσμημάτων του στέμματος) και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Ο θάνατος της Βασίλισσας θα αλλάξει για πάντα την Αγγλία. Τι αλλαγές θα δούμε να συμβαίνουν;

Ποιος κληρονομεί την περιουσία της βασίλισσας;

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ κληρονομεί την πλειοψηφία των 500 εκατομμυρίων δολαρίων της βασίλισσας, σύμφωνα με το Forbes.

Πώς βρήκε τα χρήματα η βασίλισσα Ελισάβετ;

Η βασιλική οικογένεια εισπράττει τα χρήματά της από το The Sovereign Grant Act, πρόκειται για ένα ταμείο φορολογουμένων που χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των βασιλικών ανακτόρων και των βασιλικών καθηκόντων, όπως δεξιώσεις και ταξίδια.

Το Sovereign Grant για το 2022 έως το 2023 είναι λίγο λιγότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια. Οι πληρωμές βασίζονται στα κέρδη από το Crown Estate, μια επιχείρηση ακινήτων που ανήκει στον μονάρχη αλλά λειτουργεί ανεξάρτητα, σύμφωνα με το BBC.

Ξεκινώντας το 2017, η βασίλισσα άρχισε να λαμβάνει το 25% των κερδών του Crown Estate από τα προηγούμενα δύο χρόνια, μια συμφωνία που επρόκειτο να διαρκέσει 10 χρόνια, προκειμένου να βοηθήσει στην πληρωμή για την ανακαίνιση του Παλατιού του Buckingham. Τα υπόλοιπα χρήματα πηγαίνουν στο δημόσιο.

Το Crown Estate είναι επίσης μέρος μιας αυτοκρατορίας 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διευθύνεται από τον Βασιλιά ή μια ομάδα μελών του Οίκου του Windsor. Μαζί με τον βασιλιά, τα μέλη περιλαμβάνουν την Queen Consort Καμίλα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας William και τη σύζυγό του Kate, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας. Ανάμεσα σε αυτά τα μέλη είναι και η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ και ο μικρότερος γιος της, ο πρίγκιπας Εδουάρδος, με τη σύζυγό του Sophie, την κόμισσα του Wessex, αποκάλυψε το Forbes.

Ο Πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του Meghan δεν είναι ανάμεσα σ’ αυτά τα μέλη.

Επιπλέον, το στέμμα κατέχει, αλλά δεν μπορεί να πουλήσει, διάφορα περιουσιακά στοιχεία, όπως:

The Crown Estate (19,5 δισεκατομμύρια δολάρια)Ανάκτορα του Buckingham (4,9 δισεκατομμύρια δολάρια)Το Δουκάτο της Κορνουάλης (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια)Το Δουκάτο του Lancaster (748 εκατομμύρια δολάρια)Παλάτι του Kensington (630 εκατομμύρια δολάρια) The Crown Estate της Σκωτίας (592 εκατομμύρια δολάρια). Getty Images

Η εταιρεία, ή «Monarchy PLC», διοχετεύει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κάθε χρόνο μέσω περιηγήσεων σε χώρες της Κοινοπολιτείας.

Ο βασιλικός γάμος του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle το 2018, για παράδειγμα, αναμενόταν να ωφελήσει τη βρετανική οικονομία κατά πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες, σύμφωνα με το Brand Finance.

Η βασιλική οικογένεια δεν επωφελείται προσωπικά από τα συγκεκριμένα γεγονότα, αλλά το Forbes αναφέρει ότι λαμβάνει άλλα οικονομικά οφέλη, όπως δωρεάν κάλυψη από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Το άλλο πρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ: Οι πιο αστείες και ιδιαίτερες στιγμές στη ζωή του απόλυτου βρετανικού συμβόλου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κάστρα, κοσμήματα και άλογα – Από πού πηγάζει η περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ και ποιοι είναι οι κληρονόμοι της; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάστρα, Ελισάβετ,kastra, elisavet