Αγώνας δρόμου για κλείσιμο της αξιολόγησης με ορόσημο την 20ή Φεβρουαρίου

21:33 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Νέος αγώνας δρόμου ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα, για την ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση με την ημερομηνία- ορόσημο να είναι η 20ή Φεβρουαρίου. Ο Ε. Τσακαλώτος σχολίασε νωρίτερα ότι στόχος είναι η επίτευξη πολιτικής λύσης, ενώ ο Pierre Moscovici έρχεται εκτάκτως στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον Α. Τσίπρα και τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Όλες οι πλευρές φαίνεται πως πλέον επιδιώκουν να

κλείσει η αξιολόγηση άμεσα, έχοντας αντιληφθεί πως αυτό είναι προς όφελος όλων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας επισήμανε ότι στόχος είναι η πολιτική λύση στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ πρόσθεσε ότι η Κομισιόν σ’ αυτή τη φάση επιχειρεί να ισορροπήσει τις απαιτήσεις των χωρών, οι οποίες επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici επισκέπτεται την Τετάρτη την χώρα μας σε μια προσπάθεια για απεμπλοκή και «ξεπάγωμα» των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Moscovici θα έχει σειρά επαφών με τους κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο.

Θα βοηθήσω στην προώθηση της κατάστασης. Σημασία έχει να μιλάμε με τα σωστά νούμερα

Την ίδια στιγμή, κι ενώ υπάρχουν πολλοί «παίκτες» οι οποίοι επιθυμούν τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch επισημαίνει ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει και χωρίς τη συμμετοχή του, στηρίζοντάς το στην πρόοδο την οποία έχει καταγράψει η ελληνική οικονομία, αλλά και στην επιθυμία των Ευρωπαίων να αποφύγουν μια ακόμα κρίση.

Το Ευρωκοινοβούλιο συνεδριάζει με θέμα την Ελλάδα

Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη, θα διεξαχθεί στο Ευρωκοινοβούλιο συζήτηση για την Ελλάδα, με τον επικεφαλής του Eurogroup, ωστόσο, να μην δίνει το παρών.

Η ημερήσια διάταξη αναφέρει ότι το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσουν για την «πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε σχετικά με την απουσία του J. Dijsselbloem:

Το Κοινοβούλιο τον έχει επανειλημμένα προσκαλέσει και ξέρω ότι έχει ενημερωθεί. Υποθέτω ότι η απουσία του συνδέεται με δραστηριότητες εσωτερικής φύσεως (στη χώρα του), δεν είμαι σε θέση να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις, θα πρέπει ο ίδιος να απαντήσει σχετικά. Το σίγουρο είναι ότι η διάσκεψη των προέδρων (των πολιτικών ομάδων) επιθυμούσε να είναι παρών και επέμεινε για τη συμμετοχή του

Photo: EPA/PATRICK PLEUL

The post Αγώνας δρόμου για κλείσιμο της αξιολόγησης με ορόσημο την 20ή Φεβρουαρίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα