Σκύλος και φύση: Κράτα μακριά τον τετράποδο φίλο σου απ’ αυτά τα φυτά

18:34 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Ο σκύλος σου αγαπάει τη φύση και είναι το καλύτερό του όταν πηγαίνει βόλτες και τον αφήνεις να μυρίσει ό,τι υπάρχει τριγύρω του! Όμως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι ορισμένα φυτά είναι πολύ επικίνδυνα για τον τετράποδο φίλο σου.

Εάν δεν γνωρίζεις ποια είναι αυτά, το iPop.gr έφτιαξε μια λίστα με τα φυτά απ’ τα οποία πρέπει να κρατήσεις μακριά τον σκύλο σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Κρίνα

Τα λευκά κρίνα είναι τοξικά για τις γάτες. Το

ήξερες, όμως, ότι ορισμένες ποικιλίες μπορεί να είναι επικίνδυνες και για τον σκύλο σου; Κράτησε το σκυλάκι σου μακριά απ’ τα κρίνα. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους η επαφή του σκύλου με τα κρίνα μπορεί να προκαλέσει διάρροια, απώλεια βάρους ή ακόμα και κατάθλιψη.

Αζαλέες

Μπορεί οι αζαλέες να είναι αγαπημένο φυτό των κηπουρών, όμως, όχι και του σκύλου σου! Οι αζαλέες μπορεί να προκαλέσουν στον τετράποδο φίλο σου πεπτικά προβλήματα, απώλεια της όρεξης, ακόμα και παράλυση των ποδιών. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν κώμα ή θάνατο.

Κισσός

Πολλά είδη κισσού είναι δηλητηριώδη για τα σκυλιά. Εάν ο σκύλος σου έρθει σ’ επαφή ή δαγκώσει κισσό μπορεί να έχει υπερβολική έκκριση σάλιου, εμετό και διάρροια.

Ενημερώσου και προφύλαξε τον σκυλο σου!

Photo: Getty

The post Σκύλος και φύση: Κράτα μακριά τον τετράποδο φίλο σου απ’ αυτά τα φυτά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα