Ο Τσακαλώτος προανήγγειλε μείωση αφορολόγητου

20:10 13/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Μείωση του αφορολόγητου προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, συνδέοντας τη διαφαινόμενη υποχώρηση της κυβέρνησης με την αποδοχή εκ μέρους των δανειστών κάποιων θετικών μέτρων -όχι μόνο στο θέμα του χρέους.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Αντέννα και στον Νίκο Χατζηνικολάου είπε: «Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο. Θέλουμε και θετικά πράγματα. Θα κάνουμε και θετικά πράγματα».

Ιδιαίτερα επέμεινε στη θέση ότι οι άνθρωποι της εγασίας, όπως και οι άνεργοι, πρέπει να περιμένουν να δουν το συνολικό πακέτο της συμφωνίας με τους δανειστές,

όταν αυτό υπάρξει. «Ως διαπραγματευτική ομάδα ποτέ δεν είχαμε λευκή επιταγή. Είχαμε και κόκκινες γραμμές. Εγώ δεν μπορώ να σας πω για ένα μεμονωμένο μέτρο, συζητάμε το συνολικό πακέτο», απάντησε στο δημοσιογραφικό ερώτημα για τη διαφαινόμενη μείωση του αφορολόγητου.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αναφέρθηκε και στη δήλωση του πεωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να νομοθετηθεί ούτε ένα ευρώ νέων μέτρων, για να απαντήσει ο κ. Τσακαλώτος ότι ουσιαστικά επρόκειτο για διαπραγματευτική θέση. «Ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει μια γραμμή όσο πιο σκληρή γίνεται για να κάνεις υποχώρηση όσο μικρότερη γίνεται», είπε.

Όσο για τον αν έχει, πλέον, κόκκινες γραμμές η κυβέρνηση ή έχουν γίνει όλες ροζ υποστήριξε ότι «κόκκινη γραμμή είναι οι δικοί μας άνθρωποι, εκείνοι τους οποίους έχουμε αδικήσει και θέλουμε να διορθώσουμε. Όταν θα έρθει αυτή η ανάπτυξη να αισθάνεται ο κόσμος της εργασίας ότι θα κερδίζει παραπάνω απ’ ότι οι άλλοι στην ανάκαμψη. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή. Ο κόσμος της εργασίας. Οι άνεργοι...

Τέλος είπε ότι δεν τον νοιάζει αν του φορτώσουν στο τέλος τον «μουτζούρη», αρκεί να πετύχει η Αριστερά τον στόχο της.

Keywords
Αναζητήσεις
τι ειπε ο τσακαλωτος στον αντεννσ
Τυχαία Θέματα