Τσακαλώτος: Στόχος η πολιτική λύση στις 20 Φεβρουαρίου

19:39 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Για τις επιδιώξεις της ελληνικής Κυβέρνησης αναφορικά με την δεύτερη αξιολόγηση μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το βράδυ της Δευτέρας, λέγοντας πως στόχος είναι η πολιτική λύση στις 20 Φεβρουαρίου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας συγκεκριμένα στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα επιδιώξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου σ’ όλο το πακέτο. Αυτός είναι και ο λόγος, κατά

τον ίδιο, για τον οποίο έχει καθυστερήσει το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Θέλουμε πολιτική λύση στις 20 Φεβρουαρίου και μετά θα δούμε τις λεπτομέρειες

Αναφερόμενος στα όσα είπε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters η Chistine Lagarde ότι δεν θα υπάρχει ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως δεν ζητά ιδιαίτερη μεταχείριση από το ΔΝΤ.

Ζητάω να έχουμε ίδια αντιμετώπιση. Δεν μπορεί να ζητά από εμάς μέτρα τώρα και από τους Ευρωπαίους για το χρέος να λέει αργότερα. Θέλουμε το ΔΝΤ να πάρει μια δίκαιη απόφαση. Δεν συγχωρείται να μην ξεκαθαρίζει ποια είναι η θέση της και οι προϋποθέσεις

Σύμφωνα με τον Υπουργό, υπάρχει ένα blame game και η Κομισιόν προσπαθεί να ισορροπήσει τις απαιτήσεις των χωρών, οι οποίες επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Τσακαλώτος διέψευσε τα περί τελεσίγραφου 48 ωρών προς την Ελλάδα και τόνισε ότι οι περισσότεροι επιθυμούν άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Δεν μπορώ να προσδιορίσω το πότε θα κλείσει το θέμα γιατί αν το πω, μου δένονται τα χέρια στη διαπραγμάτευση

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε στη συνέχεια ότι η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται μόνο για το αφορολόγητο, «θέλουμε να κάνουμε και θετικά πράγματα, όπως τα 750 εκατ. ευρώ για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά πρέπει να δούμε και άλλα μέτρα».

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη, θα γίνει συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα, όπου δεν θα δώσει το παρών ο J. Dijsselbloem. Tο Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ενημερώσουν για την «πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Τσακαλώτος: Στόχος η πολιτική λύση στις 20 Φεβρουαρίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα